Cât zahăr se pune la gogoșarii murați ca să fie gustoși!

Când punem gogoșari la murat trebuie să știm cât zahăr trebuie pus pentru a obține cel mai bun gust. Puține gospodine țin cont de acest detaliu când prepară rețeta și gogoșarii nu mai au gustul tradițional.

În general eu ușor să faci varză murată ori gogoșari murați. Totuși, sunt câteva secrete când vine vorba de ingrediente. Micile detalii fac diferența și te pot ajuta să te bucuri de un preparat cu adevărat aromat pentru mai mult timp. Zahărul se adaugă în zacuscă, dar și în castraveții și în varza murată. Acesta îndulcește oțetul în primul rând, dar și păstrează aroma și culoarea roșie a gogoșarilor.

Tot zahărul face gogoșarii mult mai aromați, gustoși, dar și crocanți. Astfel, vei vedea cu siguranță diferența odată ce îl vei utiliza. 

Mai exact, se pun 100 de grame de zahăr la fiecare kilogram de gogoșari. În cazul în care nu pui zahăr, s-ar putea ca gogoșarii tăi să fie iuți, dar și mult mai acri. 

Revenind la cât zahăr e bine să pui în gogoșarii murați, poți măsura cantitatea și în funcție de oțet. Mai exact, adaugă de două ori mai puțin zahăr decât oțet. Asta înseamnă că la 600 ml de oțet, trebuie să adaugi 300 grame de zahăr.

Trebuie să știți că gogoșarii puși la rece, fără fierbere, au nevoie de mai mult zahăr. Asta înseamnă că poți respecta proporția de 100 de grame de zahăr la fiecare kilogram de gogoșari.

Mai poți de asemenea și să pui 2 linguri de zahăr la fiecare borcan de 800 de grame. Pe de altă parte, daci alegi să prepari gogoșarii la cald, adică să îi fierbi în saramură de oțet, înainte de a-i pune în borcane folosește proporția de 50 de grame de zahăr la fiecare 100 ml de oțet.

Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: