Cum arată mâinile unei campioane din Gorj, calificată la Olimpiadă

Canotoarea din Târgu Jiu Denisa Tîlvescu s-a calificat la Olimpiada de la Tokyo şi cu echipa de 8+1 a României, după ce se calificase anterior cu echipa de 4 rame. Sportiva a mărturisit că minunile se fac doar cu propriile mâini, iar mâinile sale, pline de răni şi cicatrici de la concursuri şi antrenamente, demonstrează cu câtă muncă se poate ajunge la marea performanţă.

"Minunile le facem noi, cu mâna noastră" spune canotoarea Denisa Tîlvescu, gorjeanca ce a reuşit să se califice de două ori la Olimpiadă, alături de două echipaje diferite, la 8+1, și la 4 rame, cu echipajele României. Sportiva din Târgu Jiu, care are mâinile pline de răni şi bătături de la munca depusă la concursuri şi antrenamente, va reprezenta Târgu Jiul şi România la  cea mai importantă competiție de nivel mondial, Jocurile Olimpice.

Componentă a echipajului de 8+1 a României la canotaj, Denisa e nerăbdătoare să concureze la Olimpiadă şi a declarat, miercuri, în interviul acordat la Complexul Sportiv Naţional Snagov, unde se află cu lotul, că nu vede ca pe o minune această calificare ci ca o dorinţă împlinită. “La regata de la Lucerna s-a văzut că toată munca şi toate eforturile noastre au avut sens. Nu a fost ca o minune, a fost ca o dorinţă împlinită. Minunile le facem noi, cu mâna noastră, nu vin aşa peste noapte”, a explicat sportiva care aşteaptă cu nerăbdare Olimpiada de la Tokyo: „Urmează acum Jocurile Olimpice, o competiţie pe care o aşteptăm de mult. Dar, totul este în favoarea noastră, avem un an de experienţă în plus, ceea ce ne va ajuta. Suntem bucuroşi şi nerăbdători să mergem să concurăm în Japonia. Rămâne să mai lucrăm la mici detalii pentru a concura acolo la cel mai înalt nivel”.

Canotoarea Denisa Tâlvescu, care este cetățean de onoare al Municipiului Târgu Jiu. a câştigat, alături de echipă, regata de la Lucerna, acolo unde cele două echipaje de 8+1 ale României, masculin şi feminin, s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.  România va participa la Tokyo cu 36 de sportivi şi nouă echipaje, respectiv patru rame masculin, patru rame feminin, dublu vâsle feminin – categorie uşoară, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin, 8+1 feminin şi 8+1 masculin.

Galerie foto




Vizualizări: 5,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: