Cum a reacționat clubul ACS Viitorul Târgu Jiu la decizia de faliment!

După anunțarea deciziei de faliment a clubului vâlcean ACS Șirineasa, devenit ulterior ACS Energeticianul Petroșani, apoi Luceafărul Oradea și încheind existența cu denumirea de ACS Viitorul Târgu Jiu, a apărut o reacție oficială a echipei susținute de Nicolae Sarcină. Nu se specifică nimic despre un eventual apel la decizia de faliment, de unde reiese că toată lumea este de acord cu decizia Tribunalului Gorj.

ACS Viitorul Târgu Jiu își oprește evoluția în Liga 2, și în orice altă competiție, deci și la grupele de juniori, odată cu declararea falimentului de către Tribunalul Gorj, lucru întâmplat marți, 15 octombrie 2024. 

Clubului care juca în Liga 2 sub numele de ACS Viitorul Târgu Jiu, dar echipa evolua la Severin, i-a fost deschisă procedura generală a falimentului de către Tribunalul Gorj, după ce au fost admise cererile Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj și administratorului judiciar FORINSOLV SPRL. 

”Dizolvă debitoarea Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu”, ”Dispune notificarea de către lichidator a intrării în faliment către toţi creditorii, debitoare” sau ”Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare”, sunt trei fragmente din soluția pe scurt dictată Tribunalul unde președinte este chiar soția patronului clubului, după cum a informat liga2.ro.

Clubul avea posibilitatea de a face apel la decizia tribunalului gorjean dar nu a anunțat nimic în acest sens, ba mai mult, în anunțul oficial susține chiar că și-a cerut falimentul. 

Prima reacție a clubului ACS Viitorul a apărut pe pagina sa de Instagram unde nu se mai postase nimic de mult timp, mesajul fiind însoțit de o fotografie alb-negru a echipei în tricouri pe care apare numele sponsorului ARTEGO:  ”SFÂRȘIT DE DRUM! Tribunalul Gorj a aprobat cererea de intrare în faliment inițiată de clubul nostru. Astfel, după 7 sezoane consecutive la nivelul ligii secunde, Viitorul Pandurii Târgu Jiu își oprește activitatea aici. Un proiect început cu foarte multă ambiție și entuziasm, unul cu realizări notabile, dar care de astăzi se încheie.” Nu se știe la ce realizări notabile se referă cei care au făcut postarea pentru că nu există nici un trofeu câștigat, poate singurul fiind cel al primei echipe al cărei loc s-a luat din Liga 3, ACS Șirineasa care a fost campioană în județul Vâlcea. În rest ACS Viitorul, fostă ACS Șirineasa, și devenită apoi ACS Energeticianul Petroșani a retrogradat cu această denumire din Liga 2  în Liga 3. Ulterior a luat locul celor de la Luceafărul Oradea din Liga 2 și a schimbat din nou denumirea echipei în ACS Viitorul Târgu Jiu.

Deși un nou termen în procesul falimentului acestui club fusese dat în urmă cu o lună pentru luna ianuarie 2025, ACS Viitorul Târgu Jiu a acționat rapid și și-a cerut falimentul mai repede pentru a nu mai juca în campionatul Ligii 2 în weekend, când trebuia să organizeze meciul cu Unirea Ungheni, în cadrul etapei a 10-a.

Galerie foto


Vizualizări: 738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: