Gulaș rapid de cartofi cu carne tocată, la cuptor
Gulașul rapid este o mâncare de cartofi cu carne tocată, făcută la cuptor, cu un autentic gust de gulaș. Este o rețetă delicioasă și ușor de pus în practică.
Această mâncare de cartofi cu carne tocată, cu gust de gulaș adevărat, este ideală atunci când vă grăbiți să preparați o cină delicioasă.
Ingrediente:
1 kg. de cartofi tocați cubulețe
500 de grame de carne de vită tocată
150 de grame de ceapă, tocată mărunt
150 de grame (1 bucată) ardei gras roșu, tocat cubulețe
140 de grame de morcovi, tocați cubulețe
1 tijă de țelină tocată cubulețe
1 litru de supă de pui sau de legume
200 de grame de roșii bine coapte, opărite, decojite și tăiate cuburi (cu tot cu sucul lor)
2-3 linguri de ulei de măsline
2 foi de dafin
1 linguriță cu vârf de paprika dulce
1 linguriță de chimen măcinat (opțional, dar recomandat pentru autenticitatea gustului)
sare și piper negru măcinat după gust
opțional, pătrunjel tocat pentru presărat la final
Mod de preparare: Se poate folosi carne de porc tocată în loc de carne de vită tocată, cu singura condiție să fie o bucată de porc slabă. Poate o bucată de pulpă degresată, pe care s-o tocați acasă.
Carnea tocată de porc de la magazin e mult prea grasă pentru această rețetă de mâncare de cartofi cu carne tocată. Puteți folosi o bucată de țelină rădăcină, cam de mărimea unui ou obișnuit.
Folosiți roșiile proaspete, opărite, decojite și tocate. În afara sezonului, puteți folosi cu succes roșii cuburi la borcan sau un bulion de roșii mai concentrat, pasta etc. Amestecați toate ingredientele tocate și condimentele și puneți la cuptor, la foc potrivit. Mâncarea se servește caldă și se consumă cu ardei iute dacă vă place.