CSM Târgu Jiu va avea și echipă de fotbal seniori

Secția de fotbal a CSM Târgu Jiu a pornit la drum doar la nivel de copii și juniori dar din acest an va trece și la seniori. Clubul primăriei va avea din 2024 o echipă de seniori care va evolua tot pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, acolo unde joacă acum cele două grupe de juniori republicani.

CSM Târgu Jiu a schimbat deja ierarhiile în campionatele de juniori care, până în 2022 erau dominate de juniorii de la Pandurii.  Cum clubul de tradiție al Gorjului a intrat în faliment în 2022, iar secția de fotbal a CSM s-a înființat după aceea, o mare parte dintre antrenorii de la Pandurii dar și copii care evoluaseră acolo, au fost preluați imediat de clubul primăriei. Alin Poenaru, Florin Popete, Adi Popescu sau Mario Găman și Bobi Staicu au fost antrenorii care au creat generații de tineri fotbaliști la Pandurii iar acum își continuă activitatea, cu același succes la CSM Târgu Jiu.

Cum grupele de juniori de la CSM au arătat că fac mari progrese, mai ales juniorii republicani, conducerea clubului a decis să înscrie din acest an o echipă de seniori în campionat. 

Cu problemele din Liga 3 care s-au văzut în fiecare vară, când nu existau echipe care să completeze seriile, în mod sigur CSM Târgu Jiu ar putea primi un loc și în Liga 3 din partea FRF, având și infrastructura necesară pentru a juca cu succes la acest nivel. 

Directorul clubului primăriei, Robert Bălăeț, a spus însă, la Radio Infinit, că echipa de seniori va activa la nivelul Ligii 4 Gorj:  „Vom avea sigur echipă de seniori din toamnă la CSM Târgu Jiu și vrem să plecăm frumos, din Liga 4. Vom porni din Liga 4 ca orice echipă serioasă și nu cerem nimic la nimeni. Vom porni cu nucleul echipei de juniori 2007, Under 19, deși e impropriu spus pentru că ei nu au nici 17 ani, dar nu grăbim lucrurile, chiar am încredere în acești copii. Iar obiectivul va fi promovarea”.

Cele două grupe de juniori republicani, înscrise în campionatele organizate de FRF, își dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal.

Vizualizări: 1,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: