Și-au aflat adversarele din Grupele Valoare

Echipele de handbal masculin și feminin ale CSM Târgu Jiu, care activează în Campionatele Naționale rezervate juniorilor 3, și-au aflat adversarele din Grupele Valoare. Federația Română de Handbal a stabilit pe parcursul acestei săptămâni cele patru Grupe Valoare de juniori 3, atât la masculin, cât și la feminin. 

Cele două echipe ale CSM Târgu Jiu și-a atins obiectivul stabilit la debut, calificarea în Grupele Valoare ale campionatului național rezervat juniorilor 3. Băieții pregătiți de antrenorul Vali Popescu au reușit acest lucru după ce au câștigat Seria I din prima fază a campionatului, cu un bilanț de 9 victorii și o înfrângere, în timp ce fetele pregătite de Paula Martinescu au terminat pe locul 2 în Seria H, cu un bilanț de 15 victorii și 3 înfrângeri. CSM Târgu Jiu a anunțat oficial grupele în care vor evolua cele două echipe.

La masculin, alături de CSM Târgu Jiu, din Grupa 3 Valoare mai fac parte CSM București, CS Dinamo București, HC „Talentul este Cheia” București, ACS Ștefan Birtalan București și fosta adversară din prima fază a competiției, CSS Drobeta Turnu Severin. 

În faza Grupelor Valoare se va ține cont de meciurile directe dintre echipele aflate anterior în aceeași serie în prima parte a sezonului. CSM Târgu Jiu va intra în luptă în Grupele Valoare cu 2 puncte, la fel ca și CSS Drobeta Turnu Severin. Cele două echipe și-au împărțit victoriile în prima parte a campionatului. HC „Talentul este Cheia” București va începe seria cu 4 puncte, ACS Ștefan Birtalan pornește cu 3 puncte, în timp ce Dinamo București va începe cu 1 punct. Singura echipa care intră în serie cu 0 puncte este CSM București. CSM Târgu Jiu va juca primul meci din Grupa 3 Valoare pe 3 martie, în deplasare, contra CSM București. 

La feminin, alături de CSM Târgu Jiu, din Grupa 3 Valoare mai fac parte CSM Corona Brașov, ACS Transilvania Brașov, CS Chimia Râmnicu Vâlcea, CSS Caracal și CSS Petroșani. De menționat că, în faza Grupelor Valoare, se va ține cont de meciurile directe dintre echipele aflate anterior în aceeași serie geografică. Astfel, CSM Târgu Jiu va începe faza a doua campionatului cu 0 puncte, pentru că a pierdut ambele confruntări cu CSS Petroșani, care intră în grupă cu 4 puncte. Tot 4 puncte are și Corona Brașov, în timp ce echipele din Caracal și Vâlcea încep grupa cu câte 2 puncte fiecare. Transilvania Brașov este cealaltă echipă din serie care intră cu 0 puncte. CSM Târgu Jiu va juca primul meci din Grupa Valoare 3 pe 16 martie, în deplasare, contra ACS Transilvania Brașov. 

La Turneul Final, programat în luna mai 2024, se vor califica echipele clasate pe locurile 1 și 2 din cele patru grupe principale.

Vizualizări: 610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: