CSM Târgu Jiu, la primul meci în grupele EHF European League!

CSM Târgu Jiu va debuta, sâmbătă, 6 ianuarie, în grupele EHF European League Woman, sezonul 2023-2024. În prima etapă din Grupa D, CSM Târgu Jiu va juca, în deplasare, cu liderul din Ungaria, Motherson Mosonmagyarovari KC.

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu se pregătește pentru un moment de referință în istoria clubului, debutul în grupele unei competiții europene.

Primul meci din 2024 aduce și prima confruntare din EHF European League Woman. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache deschide seria meciurilor din Grupa D cu o partidă pe terenul liderului din Ungaria, Motherson Mosonmagyarovari KC, o echipă care are ca obiectiv calificarea în faza superioară a competiției.

Liviu Andrieș a vorbit la conferința de presă premergătoare despre dificultatea partidei din Ungaria. Andrieș se așteaptă la un meci greu, dar atmosfera în cadrul echipei este una bună înaintea duelului din Ungaria și speră ca handbalistele sale să se ridice la nivelul competiției.

”E clar că mă simt nemaipomenit de bine. Atât eu, cât și fetele, pentru că participăm într-o asemenea competiție. Este o premieră pentru noi și acest lucru trebuie să ne bucure, trebuie să ne ridice la nivelul acestei competiții. Este o competiție foarte grea, la finalul căreia trebuie să spunem că am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru că nimeni nu se aștepta la ceea ce am realizat în ultima perioadă. Am vizionat victoria celor de la Motherson împotriva formației Gyor, așa că vă dați seama la ce nivel este această echipă. Campionatul din Ungaria este pe primul loc din punctul de vedere al agresivității, al ritmului de joc, al vitezei. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar mai rău ca în meciul cu CSM București nu poate să fie. Trebuie să ne ridicăm la nivelul adversarilor, la nivelul competiției și efectiv să ne bucurăm de ceea ce înseamnă această competiție pentru noi toți, cei care facem parte din acest grup. Probabil că obiectivul lor este calificarea în Final Four-ul Cupei EHF, deci e clar că, și ținând cont că la ora actuală este pe primul loc în Ungaria, este o echipă foarte puternică, având în componență jucătoare de calitate, atât din punct de vedere fizic, cât și tehnico-tactic”, a precizat antrenorul gorjean care le-a mulțumit și suporterilor gorjeni, care fac deplasarea în Ungaria pentru a susține echipa: „Din câte știu, o să avem și susținători. Le mulțumim pe această cale că vor veni alături de noi și că ne vor încuraja în Ungaria”.

Meciul din UFM Arena va începe la ora 21.00 și va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 2 și Orange Sport 3.

Galerie foto


Vizualizări: 699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: