Creșă nouă în Gorj, cu bani de la Ministerul Dezvoltării

Județul Gorj va beneficia de o creșă nouă, construită în proporție de 100% cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Creșa va fi realizată în Municipiul Motru și va avea o capacitate de 40 de locuri.

Ministerul Dezvoltării va începe construcția a 43 de creșe noi, una singură fiind în județul Gorj, mai exact la Motru. Vorbim de o creșă modernă, unde energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirea va avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie, spălătorie proprie, sală de festivități, cabinet medical, spații administrative și un spațiu de joacă amplu în aer liber.

Investiția este realizată în proporție de 100% de Ministerul Dezvoltării. ”Ne bucurăm că Municipiul Motru va beneficia în curând de o creșă nouă și ne numărăm printre primele care vor fi realizate în țară, dar și singura din județul Gorj. Va avea o capacitate de 40 de locuri, deși noi cerusem 50 de locuri, dar au proiecte standard. Am depus solicitarea în luna iulie a acestui an, documentația a fost făcută așa pe repede înainte și am reușit să obținem finanțarea. Creșa va fi construită în zona centrală lângă primărie și blocul N9, pe un teren unde este acum un loc de joacă. Este o zonă mai aerisită și chiar în mijlocul orașului. Eu aș fi vrut să realizez noua creșa unde este actuala, însă nu ne-a permis locația”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

Vizualizări: 2,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: