Consiliul Local nu a aprobat încetarea contractului cu Pandurii

Consilierii locali au refuzat să voteze, marți, în ședința Consiliului Local Târgu Jiu, proiectul propus de primarul Marcel Romanescu, de încetare a contractului de comodat pentru Stadionul Municipal încheiat în urmă cu 15 ani cu Pandurii Târgu Jiu. Deşi acesta stipula o perioadă de 15 ani, Pandurii nu a  putut folosi stadionul decât nouă ani, până în vara anului 2014.

Contractul  de comodat specifică faptul că Pandurii poate folosi stadionul timp de 15 ani, dar din această perioadă nu l-a putut folosi decât nouă ani, pentru că din 2014 au început  lucrările de demolare a vechii arene şi în 2015 a început construcţia noului stadion.

Primarul  Marcel Romanescu, cel care  a iniţiat  proiectul de încetare a contractului de comodat pentru Stadionul Municipal, a declarat că Pandurii a solicitat o prelungire a acestui contract cu perioada în care s-au efectuat lucrări: „Această variantă pe care au propus-o cei de la Pandurii, de prelungire a contractului de comodat cu perioada în care s-au făcut lucrări la stadion, va fi ulterior analizată de către instanţele competente şi, dacă hotărârile judecătoreşti ne vor pune într-o astfel de situaţie, este clar că îl vom prelungi. Pe contractul de comodat iniţial, după discuţiile pe care le-am avut cu aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, termenul se finalizează la începutul acestei luni. Dar este foarte bine acum că este o perioadă de  pauză competiţională şi putem intra  în discuţii cu reprezentanţii clubului pentru un nou proiect pe perioada următoare”.

Primarul a spus, la iniţierea acestui proiect, respins între timp  de consilieri, că s-ar putea ajunge la o înţelegere pentru ca echipa de tradiţie a oraşului să joace în continuare pe  propriul teren, una dintre variante fiind plata unei chirii.

Dacă  s-ar ajunge la  o astfel de situaţie, practic Pandurii ar plăti de două ori să joace pe terenul pe care tot clubul l-a construit, şi pentru care a plătit odată atunci când a investit în terenul de  joc şi anexele stadionului.

Pandurii Târgu Jiu a cerut în instanță să se respecte Contractul  de Comodat încheiat pe o perioadă de 15 ani cu Primăria Târgu Jiu pentru administrarea Stadionului Municipal.

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: