Comuna în care au fost închise opt școli din nouă

O singură școală mai funcționează în comuna gorjeană Slivilești. Alte opt au fost închise în ultimele două decenii. Primarul crede că în viitor și primăriile se vor închide una câte una, pentru că în sate sunt tot mai puțini oameni, în mare parte bătrâni.

"În 2004 aveam nouă școli în nouă sate. Aveam tot atâtea grădinițe, iar acum am ajuns să avem o singură școală gimnazială și o grădiniță în localitate și să aducem copiii cu microbuzul. Din 420 de copii am rămas cu 180. Am încercat să le facem condiții ca la oraș, am scăpat de sobele care scoteau mai mult fum decât căldură", a spus Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești.


Bucurescu este sigur că, după închidere școlilor, vor urma primăriile.

"Cum s-au împuținat școlile, așa se vor împuțina și primăriile la cum a scăzut numărul de locuitori de la sate. Mai bine faci o primărie mare cu toți specialiștii, decât așa, împărțiți peste tot. La mine este lacătul pus pe toate școlile. Unele mai pot fi întreținute, altele sănătate, se vor prăbuși. Am mai încercat să le ținem cu eforturi mari, trei sunt mai bunicele și poate reușim să le conservăm, dar restul vor cădea", a mai adăugat primarul din comuna Slivilești.

Mii de școli au fost închise în România în ultimele decenii. 

Vizualizări: 1,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: