Lucrează la un pod care s-a prăbușit: Primar: Sătenii își duc morții la cimitir prin albia râului 

Autoritățile locale din comuna gorjeană Slivilești speră să termine cât mai repede construirea unui pod peste râul Jilț, dar și asfaltarea drumului către cimitirul din satul Tehomir. După ce vechiul pod s-a prăbușit în urmă cu câteva luni, localnicii de aici sunt nevoiți să treacă prin albia râului, cu morții spre cimitir.

"Lucrăm la podul din satul Tehomir și sper să îl terminăm până la sfârșitul anului. Este vorba de podul care duce la cimitir, făcut în urmă cu zeci de ani cu traverse de la mină și care odată cu trecerea timpului a ruginit, s-a lăsat de o parte apoi de partea cealaltă până a căzut. Oamenii sunt nevoiți să treacă prin albia râului Jilț cu mașina mortuară spre cimitir. Facem un pod mare de 16 metri și sper să fie gata până în decembrie. Am alocat 1.400.000 de lei de la bugetul local pentru pod și drumul spre cimitir", a spus primarul din comuna Slivilești, Sorin Bucurescu.

Autoritățile locale din comuna Slivilești mai au în plan refacerea unui alt pod, dar se așteaptă foarte mult după avizele de la Apele Române.

"Ce am făcut acum 20 de ani trebuie să refacem acum, pentru că au început să cedeze. Trecerea anilor și-a pus amprenta. Podul care va urma este în satul Strâmtu, dar stăm după avizul de la Apele Române. Au un circuit ciudat și anevoios actele. În loc să vină în teren să vadă care este treaba, plimbă dosarul de la Târgu-Jiu, la Craiova și apoi la București", a mai spus edilul din comuna Slivilești.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: