Protest la Baia de Fier. Cer acces la apă curată și anularea facturilor abuzive!

Locuitorii din comuna gorjeană Baia de Fier organizează un protest pe 14 octombrie, începând cu ora 10:00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, pentru a-și exprima nemulțumirea față de situația apei potabile din localitate.

Protestul este organizat de Asociația Comunitară Baia de Fier, ca reacție la abuzurile semnalate de cetățeni, care acuză Aparegio și primăria de gestionare defectuoasă a serviciului de apă. Deși locuitorii nu beneficiază de apă tot timpul, aceștia continuă să primească facturi și sunt supuși executărilor și debranșărilor.

Protestatarii solicită acces la apă potabilă, anularea facturilor emise, sistarea executărilor și debranșărilor și semnarea unor contracte corecte cu furnizorul de apă. 

Problemele au apărut în 2019, odată cu predarea rețelei de apă către Aparegio. La vremea respectivă, rețeaua de apă a fost dată spre Aparegio fără consultarea cetățenilor, care au refuzat mereu acest contract deoarece nu li se furnizează apă continuu și sunt analize care arată că apa nu este potabilă.

La momentul delegării rețelei de apă primăria a predat Aparegio o listă cu persoanele înregistrate la primărie ca fiind branșați la apă, iar operatorul de apă a început să emită facturi fără existența unui contract.

Cetățenii au sesizat că nu vor plăti un serviciu prost prestat și în lipsa unui contract. Drept urmare, Aparegio a emis notificări de executare silită pentru facturile de apă. 

Cei care nu au venituri se află în situația în care le este pus sechestru pe bunuri din gospodărie. 

Cetățenii cer anularea facturilor emise fără contracte, furnizarea unei ape curate, sistarea executărilor și semnarea unor contracte corecte cu Aparegio.

Vizualizări: 554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: