Copiii se întreabă de ce unii primesc corn, alții masă caldă

Elevii din Gorj află de pe rețelele sociale că unii dintre ei au parte de masă caldă la școală, iar alții de o pâinică integrală, numită pretențios corn. Unii se întreabă de ce aceste diferențe.

Pâinea integrală livrată în școli este produsă de o brutărie din Târgu-Jiu care a omis să treacă pe ambalaj și termenul de valabilitate. Sunt zile în care micuții primesc în loc de pâine, biscuiți integrali și zile cu câte un măr.

La polul opus sunt elevii din școlile unde a fost accesat programul "O masă caldă". Aici lucrurile par să funcționeze mai bine, în sensul că, în fiecare zi, în special la școlile și grădinițele din mediul rural, elevii primesc câte o ciorbă și un felul principal. Există și unități de învățământ care au renunțat la a da ciorbă pentru că școlile din Gorj nu sunt dotate cu spații special amenajate unde micuții să poată servii masa, așa că aceștia mănâncă în clasă.

Este interesant de urmărit însă cât va dura in acest an școlar programul "Laptele și cornul", pentru că și anul trecut a început în "forță" cu aceeași bucată de pâine integrală frumos ambalată și cu câte un măr, dar "masa" oferită de stat a fost doar pentru două luni-trei luni.

Vizualizări: 340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: