Profesor pensionat de 10 ani, rugat de director să revină la catedră 

Au primit posturi, dar nu au vrut să se ducă la ore. S-a întâmplat în comuna gorjeană Slivilești, acolo unde directorul a fost obligat să îl roage pe fostul profesor de matematică să revină la catedră după 10 ani de pensie.

Cei doi profesori care au acceptat posturile la școala de la Slivilești au renunțat la ele când au văzut că au de făcut navetă, iar salariile nu sunt mulțumitoare.

Soluția urgentă găsită de director a fost un profesor pensionar din comună, pentru ca elevii să nu rămână fără cadre didactice.

"La Școala Gimnazială de la Slivilești au luat posturi de la inspectorat pe catedra de matematică o domnișoară și un domn, iar când au ajuns aici și au văzut că trebuie să facă zeci de kilometri de navetă și când li s-au comunicat salariile au renunțat să vină la ore. Nu e normal ca legislația să-ți permită să ocupi postul și când să te prezinți la catedră și vezi salariul și naveta să spui "Îmi pare rău,dar nu pot să vin", a declarat Sorin Bucurescu, primarul din comuna Slivilești.

Soluția pentru elevii din comună a fost un profesor ieșit de un deceniu la pensie.

"Domnul director s-a dus personal la domnul profesor de matematică din localitate și l-a rugat să revină la catedră. A fost anunțat Inspectoratul Școlar Județean și s-a putut. Are peste 70 de ani și a ieșit la pensie că nu mai putea. Părinții s-au bucurat atunci că vor veni profesori tineri, cu putere de muncă, dar acum dacă nu era domnul profesor dispus, rămâneau copiii fără dascăl", a mai spus Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 1,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: