Cine este noul antrenor al ACS Viitorul Târgu Jiu

ACS Viitorul Târgu Jiu nu a căutat prea departe noul tehnician principal. Conducerea clubului i-a acordat credit secundului lui Cristian Lupuţ şi l-a numit principal pe Alexandru Ciobanu.

Pentru noul tehnician aceasta este prima experiență ca șef al unei bănci tehnice, după mandatul terminat în august anul trecut, de la SC Oțelul Galați, pe care a mai pregătit-o și în perioada octombrie 2017 – iunie 2018. El îi ia locul lui Eugen Trică, ofertat de FCU Craiova, unde a și fost prezentat oficial.

Antrenorul din Galaţi a venit la Târgu Jiu în luna aprilie 2021, după ce Flavius Stoican a plecat de la echipă şi a fost înlocuit cu Cristian Lupuţ. A fost aşadar secund al lui Lupuţ, dar şi al lui Eugen Trică.  

Anterior, Ciobanu a mai antrenat din această postură de ”principal” o singură formație, Al-Orouba (Oman), pentru jumătate de an, în 2019. În trecut a fost ”secundul” mai multor echipe din ligile inferioare din România, printre care Delta Tulcea. Născut la Galați, Alexandru Ciobanu este fiul lui Mihai Ciobanu, actualul antrenor principal în acte al echipei din Liga 1 FC Botoșani.

Alexandru Ciobanu are ocazia să conducă din nou o echipă din poziția de ”principal” și are de gestionat o situație complicată la noua echipă care are șanse pur teoretice la locurile de play-off, iar distanța de locurile din subsolul clasamentului nu e una atât de mare. ACS Viitorul are 14 puncte după 13 meciuri și se află pe locul 14, iar față de poziția a 17-a din totalul celor 20 de echipe, loc ocupat acum de Unirea Constanța, sunt numai șapte puncte.

Alexandru Ciobanu are primul meci din noua poziție în etapa a 14-a din Liga 2, în deplasare cu Dunărea Călărași.

Vizualizări: 1,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: