Ce spune Luminiţa Popescu despre decizia Curţii de Apel Bucureşti

Zilele trecute, Curtea de Apel București a hotărât că Luminița Popescu ocupă ilegal funcția de rector al Universității "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, sentinţa fiind definitivă.

Hotărârea instanţei arată că Luminița Popescu a fost reînvestită ilegal de Ministerul Educației Naționale ca rector al UCB, în 2022.

Rectorul UCB spune că va rămâne momentan în funcţie: "Este o decizie într-o cerere de chemare în judecată de lămurire de dispozitiv. Cererea principală a fost soluționată în mod definitiv, prin soluția definitivă de reintegrare și repunere a părților în situația anterioară. Eu mai am și alte hotărâri judecătorești definitive date de aceleași instanțe Tribunalul București, Curtea de Apel București, care spun că reintegrarea la timpul trecut este o ficțiune juridică și că ea nu este posibilă. Prin urmare, mai sunt și alte litigii prin care au fost atacate ordinele de ministru prin care eu am fost reîncadrată la timpul trecut. Vom vedea ce se întâmplă și în aceste litigii. Până când va veni un ordin de ministru care să mă elibereze din funcție, eu îmi exercit atribuțiile funcției de rector și după cum vedeți se desfășoară toate activitățile care a fost planificate în această perioadă", a transmis Luminiţa Popescu pentru Gorj TV.

De asemenea, aceasta nu exclude posibilitatea de a candida la următoarele alegeri, având în vedere că mandatul său va expira în 2024: "Noi suntem deja într-un proces electoral, pentru că fiind final de mandat 2023-2024, deja consiliile facultăților şi-au finalizat mandatul. În lumina deciziei de ieri, înseamnă că și mandatului de rector se va finaliza pe 7 martie 2024. Dacă voi candida la funcția de rector este o decizie pe care o voi analiza. Toată lumea este liberă să candideze la această funcție" a adăugat Luminiţa Popescu.

Vizualizări: 5,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: