Cele şase eleve de la CNSH au primit diagnosticul: colică abdominală

Directorul Colegiului Naţional "Spiru Haret" din Târgu Jiu, Flavius Boian, a ţinut să precizeze mai multe aspecte cu privire la situaţia de săptămâna trecută, când şase eleve de la căminul insituţiei au ajuns la spital.

În cadrul unei conferinţe de presă, Flavius Boian transmis că nu a fost vorba despre o toxiinfecţie alimentară. Atât DSP cât şi DSVSA au efectuat cercetări: „ M-am prezentat la camin, după ce m-a sunat pedagoga şcolară. Cinci dintre fete au mers la Spitalul Tudor, iar una dintre fete, fiind sub 16 ani, a fost dusă la Spitalul 700. Fetele au fost însoţite de doamna pedagog şcolar şi de doamnele directoare adjuncte, care au stat la spital pe toată perioada investigaţiilor. După primele investigaţii şi o perfuzie, trei dintre fete au fost trimise la Spitalul de la Pasarelă, la Boli Infecţioase. Fetele nu au necesitat internare, au refuzat internarea. Au venit şi părinţii. Unele fete au decis să meargă înapoi la cămin şi dimineaţa s-au prezentat la cursuri. Au urmat controalele de la DSP şi DSV în dimineaţa imediat următoare, pentru a stabili care au fost cauzele care au dus la aceste evenimente. S-a vehiculat un diagnostic care nu s-a stabilit în niciun fel. Pentru toxiinfecţie alimentară sunt nişte analize specifice care trebuie făcute, analize care nu s-au făcut de către medici. Fetele au primit diagnosticul de colică abdominală, respectiv colică intestinală”.

De asemenea, în urma controalelor făcute de către inspectorii de specialitate, probele au ieşit negative: "S-au aplicat nişte sancţiuni. Sancţiunea de la DSP s-a aplicat pentru că au ieşit de la frigiderul în care se păstrează probele, proba de pâine şi proba de muştar. Se păstrează 48 de ore probele din fiecare fel de mâncare, au ieşit muştarul şi pâinea, prin urmare una dintre bucătărese a fost amendată de DSP GORJ. Amenda de la DSV a fost dată pentru că au găsit un tocător de lemn și o mască de la maşina de spălat vase. S-au luat probe din apă, de pe suprafeţe, de pe mâinile bucătăreselor. Aceste probe au ieşit negative. Avem o bucătărească care lucrează la CNSH de 28 de ani şi nu s-a întâmplat niciodată acest lucru. Noi am intensificat măsurile de igienă", adaugă directorul.

De asemenea, Flavius Boian afirmă că peste 60 de copii şi 14 cadre didactice au mâncat de la cantină în ziua respectivă şi nu au păţit nimic.

Medici spun că s-ar putea să fie vorba şi despre un virus, având în vedere că de la începutul acestei luni mai mulţi copii, din diferite unităţi de învăţământ, au prezentat simptome similare. 

Vizualizări: 2,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: