Câte intervenții a avut ambulanța între clădirile spitalului județean

Serviciul de ambulanță Gorj a avut peste 6.000 de intervenții anul trecut, dintre care 3.886 s-au desfășurat la Unitatea de Primiri Urgențe și Camera de Gardă, iar 2.197 între secții.
Cristi Aldescu, reprezentantul Comisiei de Sănătate, trage un semnal de alarmă asupra timpului de intervenție, el spune că pacienții nu beneficiază de asistență medicală în timp util, ambulanțele fiind folosite în transportul pacienților de la o secție la alta. "Dacă nu se descurcă pe pacient, atunci pe timpul acestor consulturi sunt foarte multe ore adunate în care sunt blocate ambulanțele Serviciului de Ambulanță, pentru că suntem puși în situația de a transporta, de a face taximetrie între aceste corpuri de spital. Automat, noi lăsăm pacientul care are nevoie de noi în prespital. Noi, Serviciul de Ambulanță, avem un statut, să acordăm asistența medicală de urgență și să intervenim în prespital, adică la pacient acasă. Lăsăm pacienții descoperiți, se însumează foarte multe ore de așteptare și sunt pacienți care au și decedat din cauza lipsei de urgență a echipajului de ambulanță, să ajungă pentru a începe manevrele de resuscitare”, a spus Aldescu în ședința de Consiliu Județean.
Directorul Ambulanței Gorj, Tiberiu Tătaru, neagă acest lucru, explicând că există mai multe solicitări la UPU decât cele din prespital.
Conform unei statistici, Serviciul de ambulanță Gorj a avut peste 31.000 de intervenții, iar din acestea 3886 s-au desfășurat la Unitatea de Primiri Urgențe și Camera de Gardă, iar 2197 între secții.
Vizualizări: 1,844
Distribuie Trimite pe WhatsApp