Cat timp este necesar sa tii conectata masina la o statie electrica de incarcare auto de 7kW pentru a rula intreaga zi in oras? 

Intr-o lume in continua evolutie, care urmareste o dezvoltare sustenabila, vehiculele electrice devin din ce in ce mai populare. Oricine detine un astfel de vehicul se intreaba cat timp trebuie sa-l conecteze la o statie electrica de incarcare pentru a-l mentine functional pe tot parcursul zilei in oras. Raspunsul poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi capacitatea bateriei, tipul statiei de incarcare si chiar modelul masinii. 

Primul aspect de luat in considerare atunci cand iti doresti sa achizitionezi o statie electrica incarcare auto 7kW de la Rexed este capacitatea bateriei vehiculului tau. Aceasta variaza si in functie de modelul masinii, asadar poate afecta semnificativ timpul necesar pentru incarcare.

Daca ai o masina electrica cu o baterie cu o capacitate mai mica, de exemplu, de aproximativ 30 kWh, iar masina ta are un consum mediu de energie de 15 kWh/100 km, atunci poti parcurge in mod teoretic aproximativ 200 km cu o incarcare completa. Acest lucru inseamna ca, pentru a te asigura ca masina ta ruleaza intreaga zi in oras, ar trebui sa o conectezi la o statie electrica de incarcare auto de 7kW pentru aproximativ 7 - 8 ore.

Tipul statiei de incarcare pe care il folosesti poate avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra timpului de incarcare necesar. Statiile de incarcare pot fi de diferite capacitati, si anume de 6kW, de 7kW sau chiar 22 kW.

Daca folosesti o statie electrica de incarcare auto de 7 kW si ai o baterie de 30 kWh, atunci vei incarca bateria in proportie de aproximativ 30% pe ora. Prin urmare, pentru a obtine o incarcare completa, vei avea nevoie de aproximativ 3 - 4 ore.

Pe de alta parte, modelul masinii tale electrice poate influenta, de asemenea, timpul de conectare la statia de incarcare. Masinile electrice mai noi sunt adesea echipate cu tehnologii de incarcare rapida, ceea ce inseamna ca pot acumula o cantitate semnificativa de energie intr-un timp mai scurt.

Pentru a te asigura ca masina ta electrica ruleaza intreaga zi in oras, trebuie sa iei in considerare, de asemenea, modul in care folosesti aceasta statie electrica de incarcare auto de 7kW. Daca efectuezi deplasari scurte in oras si conectezi masina la o statie electrica de incarcare auto de 7kW atunci cand ai ocazia, este posibil sa nu ai nevoie de o incarcare completa pentru intreaga zi. Masinile electrice moderne sunt echipate cu sisteme de management al bateriei care previn supraincarcarea, dar este recomandat sa nu lasi masina conectata la incarcare pentru prea mult timp fara a fi nevoie.

Timpul necesar pentru a tine masina conectata la o statie electrica incarcare auto 7kW pentru a rula intreaga zi in oras depinde de mai multi factori, inclusiv capacitatea bateriei, tipul statiei de incarcare, modelul masinii si modul in care o utilizezi. 

Cu toate acestea, in general, o incarcare de cateva ore ar trebui sa iti permita sa te bucuri de vehiculul tau electric pe parcursul zilei. Consulta oferta completa de statii de incarcare auto disponibila pe Rexed.ro si alege varianta optima pentru functionarea masinii tale!

Galerie foto


Vizualizări: 1,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: