Unde vor scădea temperaturile până la -50 de grade Celsius!

Meteorologii au emis un avertisment important, conform căruia temperaturile au luat-o razna peste tot. În unele zone din lume, termometrele au indicat chiar și -50 de grade celsius, în timp ce zăpezile au pus stăpânire pe întreg teritoriul.

Temperaturile extrem de reci au lovit anumite regiuni siberiene, ajungând până la minus 50 de grade Celsius. Moscova a fost acoperită de un strat impresionant de zăpadă și a fost afectată de viscol, ceea ce a dus la perturbarea a peste 50 de zboruri în ultimele zile.

Acest fenomen are loc în contextul în care întreaga Rusie este cuprinsă de o iarnă aspră. În Republica Saha, aflată în partea de nord-est a Siberiei, inclusiv în orașul Iakutsk, recunoscut drept unul dintre cele mai reci orașe din lume, temperaturile au coborât sub pragul de minus 50 de grade Celsius.

O răcire neașteptată și timpurie a adus temperaturile la niveluri extreme, coborând chiar sub minus 50 de grade Celsius în mai multe regiuni ale Republicii Saha, o zonă vastă.

Republica Saha este în cea mai mare parte acoperită de permafrost. În capitala sa, Iakutsk, situată la aproximativ 5.000 de kilometri est de Moscova, termometrele au înregistrat temperaturi între minus 44 și minus 48 de grade Celsius, subliniind o variație dramatică și neobișnuită în condițiile meteorologice.

Temperaturile din Moscova ar urma să se situeze undeva la aproximativ minus 18 grade Celsius în cursul acestei săptămâni. Până atunci, 54 de zboruri au suferit întârzieri, în timp ce alte cinci curse au fost anulate complet.

România experimentează un șoc termic în prezent, manifestat printr-o variație semnificativă de temperatură, cu o diferență de 15 grade Celsius între zilele consecutive.

Minimele vor fi preponderent negative, -11 grade, în depresiuni, până la cel mult 0-1 grade pe litoral, în zilele care vor urma.

Meteorologul Elena Mateescu a precizat că săptămâna aceasta este traversată de o masă de aer rece, care va duce la scăderea serioasă a temperaturilor. Vântul va sufla cu mare putere, iar viteza va depăși 60, 80 km pe oră în zonele mai înalte.

Galerie foto


Vizualizări: 1,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: