Românii pentru care crește substanțial valoarea tichetelor de masă!

Autoritățile române încearcă să găsească modalități de a încuraja creșterea numărului de donatori de sânge. La nivelul întregii țări aceasta este o problemă generală pentru sectorul de sănătate.

Conform statisticilor, mai puțin de 2% din populație se implică în acțiunile de donare de sânge și, din acest motiv, guvernul a decis să stimuleze mai mult persoanele care vor dona sânge.

Autoritățile au considerat că se impune mărirea valorii tichetelor de masă oferite celor care donează sânge pentru a stimula această acțiune socială.

De la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor de masă pentru donatorii de sânge va crește considerabil.

Potrivit legislației actuale, românii care donează sânge primesc 7 tichete de masă, având o valoare totală de 68,25 de lei.

De la 1 ianuarie 2024 este așteptată o majorare substanțială a valorii tichetului de masă iar aceasta va crește de la 9,75 lei la 40 de lei. Asta înseamnă că donatorii vor primi 280 de lei.

Ministerul Sănătății a aprobat un nou proiect referitor la acordarea tichetelor de masă pentru donatorii de sânge.

„În temeiul atribuțiilor prevăzute la art. 55 lit. f) din Titlul II «Programele naţionale de sănătate» al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, structura din cadrul Ministerului Sănătății responsabilă de elaborarea şi coordonarea programelor naţionale de sănătate propune ministrului Sănătăţii măsuri pentru îmbunătățirea derulării programelor naţionale de sănătate”, se arată în actul normativ.

Ministerul a decis „mărirea valorii tichetului de masă pentru donatorii de sânge de la 9,57 lei/tichet la 40 lei/ tichet”, după cum mai arată documentul oficial.

Galerie foto


Vizualizări: 2,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: