Promovarea punctelor gastronomice locale, eveniment organizat de Instituţia Prefectului

Instituţia Prefectului judeţului Gorj organizează mâine, 7 decembrie, un eveniment dedicat promovării gastronomiei locale. Activitatea se va desfăşura la Polovragi.

„Joi, începând cu ora 14:00, la Căminul Cultural din comuna Polvragi, va avea loc un eveniment organizat de Instituţia Prefectului judeţului Gorj. Discutăm despre înfiinţarea şi promovarea punctelor gastronomice locale. Vom avea invitaţi de marcă, de la Ministerul Agriculturii, domnul Aurel Simion – secretar de stat, vom avea conducerea Agenţiei Naţionale pentru Zona Montană, vom avea preşedintele Asociaţiei Gastro Local, care se ocupă cu promovarea punctelor gastronomice locale la nivelul ţării, domnul Dorian Lungu este o personalitate în acest subiect", a transmis prefectul de Gorj, în cadrul unei conferinţe de presă.

Iulian Popescu a prezentat şi ce înseamnă un punct gastronomic local şi care sunt oportunităţile pe care le produce: "Un punct gastronomic local este o facilitate oferită de către Ministerul Agriculturii, un fel de minirestaurant pentru a permite turiştilor să consume masa în concordanţă cu tradiţiile şi cu specificul din anumite zone turistice. Adică produsele care se servesc acolo de când le ştim cu toţii. Conceptul a fost iniţiat de către domnul Patzaichin pentru a promova Delta Dunării. El s-a extins la nivel naţional prin acest mecanism denumit puncte gastronomice locale. La întâlnirea de joi vom avea prezentarea noului cadrul legislativ şi instrumente pentru promovarea punctelor gastronomice locale, mecanismele de înfiinţare şi, bineînţeles, beneficiile pe care le oferă comunităţii. Un beneficiu turiştilor ca să servească masa, este un avantaj pentru întreprinzători şi pentru micii producători din jurul acestor puncte gastronomice locale. Conceptul este de a utiliza materii prime produse în comunitate: pui crescut la ţară, iaurt natural, cum îl ştim din copilărie".

Vizualizări: 688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: