Candidează sau nu Marcel Ciolacu la prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri seară că va candida pentru un nou mandat de președinte al Partidului Social Democrat (PSD), pregătindu-se astfel pentru congresul ordinar al partidului din 24 august.

Întrebările jurnaliștilor au vizat și o posibilă candidatură a sa pentru funcția de președinte al României:

„Vom vedea pe cine va alege congresul ca fiind candidat al Partidului Social Democrat. Eu, personal, în acest moment, am hotărât să candidez pentru un nou mandat de președinte al PSD”, a declarat liderul social-democrat.

Despre alegerile prezidențiale, Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că va depinde de votul și decizia membrilor PSD în cadrul congresului său programat pentru sfârșitul lui august. „Domnul Stănescu, secretarul general, va stabili un calendar pentru depunerea candidaturilor, care va fi supus votului în Consiliul Politic Național. După ce stabilim calendarul pentru 24 august, vom începe să clarificăm cine candidează și de ce candidează”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă îi este teamă să-și asume statutul de prezidențiabil al PSD, Ciolacu a respins ideea: „Doamne fereşte! Nu-mi este teamă de nimic. Vi s-a părut că-mi este teamă de ceva? Ia uitaţi-vă câte decizii am luat ca prim-ministru într-un an şi o lună, cred!”.

Vizualizări: 1,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: