Ce planuri de viitor au primarii din Gorj care au pierdut alegerile

foto: Viorel Rotaru, primar Bolboși

A trecut o lună de la alegerile locale, iar edilii care au pierdut cursa electorală pentru un nou mandat la primărie, deja s-au obișnuit cu înfrângerea și se gândesc serios ce vor face din toamnă. După ce își termină mandatele, primarii care au pierdut alegerile, fie se întorc la vechile locuri de muncă, fie speră să rămână în fruntea localităților în calitate de viceprimari.

Cu chef sau fără chef de muncă, edilii care rămân din toamnă fără scaunul de primar încearcă să-și ducă la bun sfârșit mandatul și să nu blocheze investițiile aflate în derulare sau activitatea primăriilor. 

În timp ce unii cu greu sunt găsiți la datorie, iar alții și-au luat concedii, cu toți se gândesc în ce parte o vor lua din toamnă când li se termină mandatele. De exemplu, primarul din comuna Aninoasa, Ilie Petroi, se va întoarce la vechiul loc de muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

”Lucrăm la proiectele pe care le avem în derulare, încercăm să gestionăm această perioadă caniculară, iar de la toamnă vedem ce facem. Eu nu am luat în calcul varianta de la rămâne la primărie pe postul de viceprimar. Eu am contractul de muncă de la CEO suspendat și cel mai  probabil mă voi întoarce la vechiul loc de muncă”.

Sunt însă și edili care și-ar dori să rămâne în continuare la primărie, ca viceprimari, asta dacă se vor înțelege cu aleșii locali, și dacă primarii aleși vor ține cont de anumite alianțe politice.

„În ultimele două săptămâni de campanie mi-am dat seama că o să pierd și m-am resemnat. A fost urât, cu amenințări, multe mizerii, dar  m-am împăcat cu ideea și voi duce mandatul la bun sfârșit. Deocamdată nu am luat nicio decizie cu privire la ce voi face din toamnă, nu m-am gândit nici la postul de viceprimar, dar iau în calcul acest lucru. O să am o discuție și cu aleșii locali, este o alianță de guvernare și poate fi o discuție în sensul acesta”, a precizat primarul din Bolboși, Viorel Rotaru.

Vizualizări: 3,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: