Cabanier: Pentru Rânca nu s-a făcut nimic, se va autodizolva 

Constantin Pănescu, Șeful Asociației Cabanierilor și Concesionarilor din Rânca, nu prevede un viitor prea bun pentru zona montană. Pe lângă faptul că aici autoritățile locale și naționale nu au făcut nimic pentru a atrage turiști și pentru a dezvolta zona, amenajarea aici a unei baze militare NATO va duce la scădea interesului pentru Rânca, susține omul de afaceri.

"Aici nu s-a făcut nimic. De la un an la altul este mai rău până se va autodesființa. Nu s-a făcut un trotuar, nu s-a pus un cos de gunoi, nu s-a amenajat o parcare sau măcar o piață pentru producătorii și comercianții care-și vând marfa pe marginea drumului, acolo unde și stau și își fac și nevoile. Era nevoie de un centru civil în Rânca. În ritmul ăsta nu se face turism. Ar fi trebuit să o declare zonă de interes național cu administrare proprie", a spus Constantin Pănescu.

Și numărul turiștilor scade alarmant de la un an la altul. "Se vede clar că pe zi ce trece sunt tot mai puțini turiști, atât vara, cât și iarna. Nici Transalpina nu îi mai atrage. Este clar că numărul turiștilor scade de la un an la altul, și atunci la ce să ne așteptăm?", a mai spus Constantin Pănescu.

De precizat este faptul că în ultimii ani toți mai mulți proprietari își scot cabanele la vânzare.

Vizualizări: 342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: