Primar: Salariile sunt o mizerie 

Primarul din localitatea rurală cu cei mai mulți locuitori din județul Gorj consideră că indemnizația pe care o primește lunar pentru a conduce destinele sătenilor și pentru a le îmbunătăți condiții de trai este o mizerie.

Mădălin Ungureanu, primarul din comuna Bălești, a fost ales pe data de 9 iulie pentru un nou mandat și conduce destinele a 7.400 de cetățeni, după ultimul recensământ.

"Comuna Bălești este cea mai mare comună din Gorj. Avem 7.400 de localnici și suntem urmați de comuna Bâlteni", a spus primarul.

"Până la ultimul recensământ comuna Bâlteni era cea mai numeroasă din Gorj, dar a trecut comuna Bălești pe primul loc și avem 7.400 de locuitori. Vreau să vă spun că indemnizația este o mizerie. Este undeva la 7.600 de lei. Dacă luăm în calcul salariile funcționarilor publici din România este o mizerie. Un funcționar public poate câștiga mult mai mult. Să nu mai spun că suntem privați, ca și primari, de multe lucru. De exemplu nu putem avea o afacere. Să nu mai spun de responsabilitate", a declarat Mădălin Ungureanu.

Atragerea fondurilor europene sunt o alternativă pentru primarii care vor venituri mai mari. " Fără fonduri europene, salariile noastre sunt mizerabile. Că să am un procent de 50%, trebuie să implementăm cinci proiecte cu finanțare europeană, iar eu am șapte în acest moment. Asta e singura șansă că să avem bani în plus și să dezvoltăm și comunitatea", a mai spus Mădălin Ungureanu.

Și alți primari s-au plâns de indemnizațiile mici, dar și de salariile funcționarilor.

Vizualizări: 1,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: