Bunoaica știe cine beneficiază de reducerea vârstei de pensionare

Liderul sindical din Complexul Energetic Oltenia, Nicu Bunoaica, a spus că legea prin care minerii și energeticienii se pot pensiona la 52 de ani nu are nevoie de norme de aplicare.

Administrația a susținut că legea nu este clară, deoarece reduce vârsta de pensionare pentru salariații din producție și cei din locuri de muncă asimilate celor din producție. Iar pentru CE Oltenia nu este clar care sunt locurile de muncă asimilate.

“Toți oamenii sunt recunoscuți de această companie că sunt direct productivi prin acel spor de producție pe care l-au dat în urma acelui protest al minerilor”, a spus Bunoaica.

Acesta este convins că după 19 august, când va intra legea în vigoare, se pot pensiona cei care au 52 de ani și au lucrat 30 de ani, din care 25 în producție. Bunoaica a spus că pensiile nu se vor calcula pe condiții speciale, pentru că nu s-a reușit obținerea plății retroactive a contribuțiilor. “Nu am reușit cu 30 de oameni în piață, la protest. Trebuia să fim câteva mii”, a mai spus Bunoaica la Radio Infinit.

Vizualizări: 13,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: