Bilanţul CJPC Gorj: Amenzi în valoare de 1.566.000 lei.

Activitatea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj a adus rezultate în domeniul protecției consumatorilor. În conformitate cu Programul Național stabilit la nivelul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor și în concordanță cu propriile tematici de control, CJPC Gorj a desfășurat o serie de acțiuni de control pe parcursul perioadei ianuarie-iunie 2023.

CJPC Gorj a încheiat 531 de acte de control în cadrul acțiunilor desfășurate. Printre acestea, 206 procese verbale au constatat contravenții, rezultând în aplicarea a 409 sancțiuni contravenționale. Aceste sancțiuni au constat în 206 avertismente și 203 amenzi, totalizând o sumă de 1.566.000 lei.

Printre abaterile semnificative identificate se numără practicile comerciale înșelătoare, cu preponderență în lanțurile mari de magazine. Afectarea intereselor economice ale consumatorilor a fost, de asemenea, un punct important, alături de comercializarea produselor cu data durabilității minime depășită și vânzarea de produse ce nu corespund caracteristicilor declarate.

Pe lângă sancțiunile contravenționale, CJPC Gorj a luat măsuri decisive pentru a remedia situațiile defavorabile. Astfel, au fost impuse 24 de măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor. Aceste măsuri au acoperit atât serviciile alimentare, cum ar fi restaurantele, cât și serviciile nealimentare, inclusiv locurile de joacă și structurile de cazare: "În această perioadă au fost dispuse şi 35 de măsuri care au vizat oprirea temporară a comercializării, până la remedierea deficienţelor, pentru produse în valoare de 33.000 lei. Au fost dispuse 58 de măsuri ce au vizat oprirea definitivă a comercializării pentru produse  în valoare totală de 165.000 lei. În aceeaşi perioadă au fost înregistrate un număr de 1035 de reclamaţii şi au fost instrumentate în conformitate cu prevederile legale. Au fost soluţionate un număr de 963 de reclamaţii", a transmis Constantin Milostea, reprezentant al CJPC Gorj, în cadrul Şedinţei de Dialog Social.

Controalele vor continua şi în perioada următoare, mai ales că se apropie deschiderea şcolilor, iar magazinele de rechizite şi articole vestimentare vor fi la mare căutare.

Galerie foto


Vizualizări: 1,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: