Amendat pentru munca la negru

Un angajator din Municipiul Motru, care se ocupă de întreținerea și repararea autovehiculelor, a fost sancționat de ITM Gorj cu o amendă în valoare de 20.000 lei, după ce a fost depistat că a utilizat în cadrul activității sale o persoană fără a avea încheiat anterior un contract individual de muncă.

În intervalul 21-25 august 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfășurat o serie de 38 de controale, acoperind atât aspectele legate de relațiile de muncă, cât și cele referitoare la securitatea și sănătatea în muncă. Aceste acțiuni de control au scos la iveală o serie de neconformități, care au condus la aplicarea unui număr de 16 sancțiuni contravenționale, totalizând 110.000 lei. În plus, pentru a asigura corectarea problemelor identificate, inspectorii de muncă au impus 117 măsuri obligatorii.

Astfel de acțiuni de control au ca obiectiv principal asigurarea respectării normelor legale în domeniul relațiilor de muncă și securității în muncă.

"Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii", a transmis George Romanescu, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: