Când am putea circula pe centura din Târgu Jiu. Se toarnă stratul de uzură pe primii kilometri!

Un nou termen de finalizare a centurii municipiului Târgu Jiu. Toată lumea s-a săturat de această promisiune din parte constructorului și a celor de la Drumurile Naționale, dar acesta pare să fie termenul final pentru varianta de ocolire a municipiului după mulți ani de promisiuni nerespectate. 

update: Marți, Direcția de Drumuri a postat un VIDEO  anunțând că în zona de vest se toarnă stratul de uzură. 

Până atunci, însă este și o veste bună. Prefectul județului Gorj anunță că se vor deschide primii kilometri de șosea chiar până la finalul acestui an. Este vorba despre tronsoane care au fost deja asfaltate și care pot fi date în folosință.

Termenul știut până acum, 31 decembrie 2023, nu va putea fi respectat de constructor. Așa că s-au făcut noi negocieri și, totodată, noi promisiuni. „Ar trebui să fie finalizată șoseaua de ocolire a Târgu Jiului. Din păcate, termenul nu poate fi pus în practică. O să avem o deschidere parțială, 14 kilometri pe două sectoare. Aceasta era planificată pentru octombrie. Ultimele negocieri au fost că până la finalul anului este o perioadă maximă să se deschidă acești 14 kilometri, dar se montorizează foarte atent execuția lucrărilor astfel încât să se încadreze până în mai anul viitor”, a declarat prefectul județului Gorj, Iulian Popescu. 

La mijlocul lunii viitoare, este așteptată la Târgu Jiu o nouă comisie de la Ministerul Transporturilor care să verifice stadiul lucrărilor. Se așteaptă să găsească o mai bună mobilizare pe teren, mai mulți muncitori și mai multe utilaje. 

Lucrările la centura care are doar 20 de kilometri au început în 2014 și ar fi trebuit să fie gata în 2016, dar au mers din blocaj în blocaj.

Vizualizări: 5,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: