Încep controalele la benzinăriile din Gorj

După tragedia produsă în urma exploziilor de la stația de GPL din Crevedia-Dâmbovița, în care două persoane au pierit și mai multe zeci au suferit arsuri, autoritățile județene se pregătesc pentru implementarea unor măsuri stricte de verificare și control în județul Gorj, dispuse de premierul Marcel Ciolacu.

Sunt mai multe anchete după exploziile de la stația GPL de la Crevedia, care este deținută de fiul primarului PSD, din Caracal.

Iulian Popescu, prefectul județului Gorj, a declarat că se intenționează să fie demarate inspecții amănunțite pentru a identifica potențiale riscuri similare, ca urmare a unei solicitări venită de la Guvern. În acest sens, autoritățile intenționează să clarifice categoriile specifice de unități care vor fi supuse acestor controale. Acestea ar putea cuprinde stații GPL, depozite de carburanți și benzinării.
 

„N-am dispus încă acest lucru, suntem în pregătirea acestor controale. Am discutat cu instituțiile abilitate, centralizăm informațiile și stabilim la ce tipuri de entităţi vom merge: staţii de GPL, depozite și benzinării chiar şi cele care au avut istoric cu autorizare pentru că știm foarte bine ce s-a întâmplat în tragicul eveniment. Era un depozit care nu mai avea autorizare de trei zile, deci de aceea trebuie să extindem aceste controale și la cele care au avut istoric vorbind o autorizație. Ne uităm chiar la istoricul ultimilor cinci ani de zile. Vom avea concluziile acestea astăzi şi după vom începe și controalele. Până în acest moment nu am primit de la București instrucțiuni de coordonare sau o procedură clară asupra controalelor, la ce ne uităm și care sunt entitățile implicate, dar noi mergem mai departe iar în cazul în care la București vin clarificări suplimentare, evident ne vom adapta”, a declarat prefectul de Gorj, într-un interviu la Radio Infinit.

Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu-Jiu, a comunicat că Poliția Locală va desfășura inspecții la fiecare stație de alimentare cu combustibil din municipiu, cu scopul de a verifica dacă acestea dețin toate aprobările legale necesare pentru operare: „Chiar în această dimineață am avut o discuție cu reprezentanții Poliției Locale și cu Compartimentul de autorizări. La nivelul județului Gorj nu așteptăm neapărat sa avem un act normativ. Vom face toate demersurile pentru a începe controalele. Îmi spunea domnul Băluță că sunt vreo 14 staţii  la nivelul municipiului Târgu Jiu. Le vom verifica pe toate să vedem dacă sunt autorizate corespunzător. Sunt şi staţii mixte, nu doar pe GPL.Un astfel de incident se poate întâmpla și la o stație care comercializează combustibil. Am luat toate aceste stații și le vom verifica să vedem Dacă au autorizațiile necesare”, a spus edilul.

Vizualizări: 1,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: