Îşi extinde afacerea cu vinul de mure
Tânărul antreprenor Ionel Burtea vrea să extindă afacerea din Ţicleni. Vinul de mure a prins la cumpărători, aşa că acesta îşi doreşte să construiască o hală de producţie. Vrea să se axeze pe vin, dar şi pe dulceaţă, pentru că a reuşit să semneze şi un contract important pe Start Up Nation.
Primele sticle cu vin de mure au fost umplute în urmă cu doi ani. Cererea este atât de mare încât tânărul vrea să se extindă. Pentru că murii au roade bogate, Ionel Burtea are în plan realizarea unei hale. „Murul produce între 7 şi 20 de tone de fructe pe hectar. Vinul are 38 de grame de zaharuri pe litru. Nu este foarte mult. Este din categoria de vinuri demi-dulce. Am început în anul 2016 cu 700 de sticle. Tatăl meu se ocupă de procesul tehnologic. Nu ştiam rezultatul final. Anul acesta o să lucrăm la produsul final. Lucrăm la autorizarea unui spaţiu. Îl vom construi. Suntem în faza de urbanism. Vrem să construim o hală de producţie proprie, să ne creştem producţia, pentru că avem cerere mare”, a mărturisit Ionel Burtea.
Fructele de pe plantaţia lui Ionel Burtea vor ajunge în lanţuri mari de magazine din ţară. O mică parte va fi procesată. „Fermentaţia durează 45 de zile. Preţul unei sticle de vin este de 50 de lei. Asta pentru că un kilogram de fructe costă cel puţin 10 lei. La dulceaţă, avem proiectul aprobat pe Start Up Nation. Gândim o hală mai mare, să facem întregul proces într-un singur loc. Anul acesta, vrem să mergem pe aceste două produse: vin şi dulceaţă. Anul trecut, am vândut în Carrefour şi suntem în discuţii cu Mega Image să vindem fructele, iar 20% mergem pe procesare şi ne dorim să ne transformăm într-un distribuitor şi vrem să luăm fructe şi de la oameni, care nu au piaţă de desfacere”, a mai declarat tânărul antreprenor.