Spitalul din Târgu Jiu, șantier de doi ani. Medic: Pacienții "fierb" în saloane

De aproape doi ani, spitalul din Târgu Jiu este în șantier și lucrările sunt departe de a fi gata. Vorbim despre clădirea situată pe strada Tudor Vladimirescu. Pacienții și cadrele medicale sunt nevoite să facă și compromisuri doar ca nimeni să nu aibă de suferit. Dar medicii trag un nou semnal de alarmă: "Spațiul este total neadecvat!". 

Apelul disperat vine de la medicii chirurgi. Aceștia spun că riscurile s-au înmulțit în unitatea medicală în care șantierul s-a tot lungit fără să se vadă rezultate. "Lucrările nici nu sunt bine făcute. Unitatea de Primiri Urgențe este un spatiu total inadecvat. E în șantier de atâta timp spitalul. Cand decizi internarea pacientului, e raspunderea ta pacientul respectiv. Dureaza și 5 ore până ajunge în secție și se pot întâmpla multe", a declarat medicul chirurg Claudiu Soare.

Medicul a vorbit și despre cum e adusă hrana la el în secție. "Să vă spunem cum transportăm hrana: ajunge cu o mașină de la Spitalul 700, trece prin UPU, care e total impropriu, trece prin radiologie cu moloz si ajunge aici. Noi nu vrem să ne mai asumăm nimic", a mai punctat doctorul. 

El a semnalat și că bolnavii "fierb" în saloane. Atât de cald este. Și că muncitorii se uitau de pe schele la pacientele care se dezbrăcau să se pregătească pentru operații. "Îmi dădeam seama că era pacienta dezbracată pentru că nu se mai auzea niciun zgomot de pe schele. Nu se poate așa ceva. Trebuie făcut ceva cu geamurile, să punem o folie. Ne-au spus că așa e proiectul. Pacienții fierb pur și simplu în saloane", a mai spus medicul Soare. 

În ultimele luni, și pacienții s-au plâns de condițiile în care au fost tratați la spitalul de pe Tudor Vladimirescu. Iar Unitatea de Primiri Urgențe funcționează într-o încăpere atât de mică încât de multe ori bolnavilor li se pun perfuzii și li se fac investigații direct pe hol.

Galerie foto




Vizualizări: 2,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: