A cedat el, nu captările de apă. Primarul este nevoit să abroge un proiect pentru care și-a pus în cap toată comunitatea

Primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, scapă la mustață de o problemă și mai gravă, decât cea cu lipsa apei din comună. După ce și-a pus consilierii locali să voteze un proiect de hotărâre ilegal, acum el trebuie să revină pentru a-l abroga. Proiectul de abrogare a ”trecerea din domeniul public al comunei Baia de Fier și din administrarea Consiliului Local Baia de Fier în domeniul public al orașului Novaci și în administrarea Consiliului Local Novaci, a bunurilor care alcătuiesc sistemul de alimentare cu apă și canalizare proprietatea comunei Baia de Fier situate în zona turistică Rânca - Corneșul Mare” este pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 31 august. Potrivit unor informații din primărie, proiectul este ilegal și nu putea fi pus în aplicare, ba mai mut, crea  probleme întregii administrații. 

Este vorba despre un proiect prin care primarul ceda Novaciului sistemul de apă și canalizare din Rânca, partea deținută de Baia de Fier, dar și captările de apă ale comunei, considerând că aceasta este modalitatea de a ieși din operatorul de apă și canalizare Aparegio.

Primarul Dumitru Turbăceanu, afectat deja în comunitate din cauza lipsei apei care a creat dezbatere în comunitate, a pornit o avalanșa de inițiative, de părăsire a ADIA, de înstrăinare a patrimoniului comunei, cu argumentul că procedura este obligatorie pentru a putea părăsi Aparegio.


Rădăcina problemei este lipsa de apă potabilă la nivelul comunei. Pe un grup de Facebook, unul dintre cele mai active ale comunităților din Gorj, unde cetățenii împărtășesc probleme, dar propun și soluții, cele mai dese postări sunt despre lipsa apei.

Baia de Fier, localitate aflată la poalele munților, atrage cei mai mulți  turiști din Gorj, în zonă dezvoltându-se foarte multe pensiuni turistice. Inclusiv primarul deține una, însă este o problemă cu lipsa apei. De multe ori proprietarii de pensiuni sunt nevoiți să dea explicații turiștilor ori să-i piardă pentru că nu au apă.

În același timp, rețeaua de apă a fost predată Aparegio, sub pretextul finanțării unor proiecte, însă oamenii sunt revoltați și nu vor să semneze contracte cu Aparegio și cu atât mai puțin facturi pentru apa pe care nu o au.

Astfel, primarul are în continuare problema lipsei de apă și prețul mare la apă, însă nu caută soluții pentru a adapta rețeaua de apă la capacitatea de consum din comună, ci despre cum a ascunde aceste situații. 

Vizualizări: 4,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: