Baza sportivă oferită copiilor din Târgu Jiu e tot în paragină. La fel ca în 2020!
Baza sportivă de la Târgu Jiu are în componență o serie de terenuri de antrenamente și jocuri care sunt neglijate constant de către Primăria Târgu Jiu. Deși primarul Marcel Romanescu promitea în campania electorală din 2020 că va moderniza terenurile respective, acestea se prezintă tot mai rău de la un an la altul iar condițiile oferite copiilor lasă de dorit.
Este vorba de baza sportivă pe care se pregătesc cam toți copiii din Târgu Jiu care practică fotbalul și care include două terenuri de pregătire, unul sintetic și unul de iarbă. Dacă terenul cu iarbă a mai beneficiat sporadic de unele lucrări, acesta tot nu se prezintă în condiții bune iar gardurile promise în 2020 au rămas doar... promisiuni. Oricine trece prin zonă intră pe terenuri cu bicicleta, trotineta sau cu animalele de companie și nimeni nu le interzice accesul pentru că polițiștii comunitari care ar trebui să asigure ordinea în baza sportivă spun că nu există nici un panou pe care să scrie că accesul este interzis pe terenuri.
Mai gravă e situația la terenul sintetic, și acesta cu garduri rupe și căzute dar și cu grilaje metalice ce acoperă rigola de scurgere a apei fără protecție, acestea fiind un pericol pentru copii. Nu mai vorbim de băncile de rezerve vandalizate și deteriorate complet de persoane care își fac veacul pe terenuri pe timpul nopții. Pentru că nu e gard, nu e poartă și nimeni nu le interzice, tinerii se adună acolo și stau până noaptea târziu iar uneori mai ard scaunele băncilor de rezervă sau chiar și terenul sintetic.
Revenind la terenul sintetic, acesta nu a mai fost îngrijit de ani de zile, de când a fost amenajat de cei de la Pandurii, în 2018, prin iarba de pe teren fiind văzută iarbă naturală care a răsărit printre cea sintetică și tot felul de buruieni. Terenul are nevoie constant de reîmprospătarea granulelor din cauciuc și de o periere care să le uniformizeze. Din păcate astfel de lucrări nu se fac deși sunt undeva la câteva sute de antrenamente și jocuri săptămânal pe acel teren.
Și preluarea vestiarelor de la clădirea Centrului de Juniori de la Pandurii a rămas tot la nivel de promisiune iar copii tot nu au unde se schimba, cu excepția celor de la CSM Târgu Jiu, clubul primăriei, care sunt privilegiați și se pot echipa de meciuri la vestiarele din stadion sau la vestiarele din Sala Sporturilor. În rest, sute de copii ai acestui oraș se schimbă pentru meci tot pe garduri și în tribune, spre indignarea părinților acestora care, nici ei nu beneficiază de condiții bune de a vedea meciurile, terenul sintetic având tribunele degradate în cea mai mare parte și neavând toalete publice. Așa că nici copii care joacă și nici părinții lor nu au unde să meargă la toaletă, fiind prezentate în presă exemple când copii mergeau la toaletă după clădirea AJF Gorj, situată în apropierea terenului sau în spatele tribunelor.
Concluzia e că terenurile respective arată dezolant și chiar sunt o rușine pentru Târgu Jiu, după cum constată echipele vizitatoare care vin să joace acolo și a constatat și șeful AJF Gorj, la inspecția terenurilor pentru omologare.
„În total sunt opt cluburi de fotbal cu 25 de echipe joacă pe acest teren care este făcut praf, gardul împrejmuitor este incomplet, tribunele sunt rupte, cu scaune lipsă, plasele de la porți sunt rupte sau nu mai există, băncile de rezerve sunt toate rupte. Este o rușine pentru Municipiul Târgu Jiu în ce condiții se joacă pe acest teren”, a precizat Mihai Prunariu care este nevoit să omologheze un teren ce nu corespunde cerințelor doar pentru a nu trimite prin județ zecile de echipe de copii din Târgu Jiu, asta pentru că primarul Marcel Romanescu îi consideră copii ai orașului doar pe cei legitimați la CSM Târgu Jiu. Doar echipele CSM Târgu Jiu sunt privilegiate și nu joacă pe acel teren prost și neîngrijit, pentru acestea fiind pus la dispoziție terenul cu iarbă din Stadionul Municipal.
În ceea ce privește Sala Sporturilor, nici aceasta nu se bucură de o atenție deosebită, pereții exteriori fiind degradați de tinerii care se dau cu role sau skateboard, polițiștii comunitari spunând că nu au ce să le facă pentru că sunt pe domeniul public. Doar la interior sala a mai fost modernizată în ultima perioadă grație demersurilor făcute pentru modernizarea grupurilor sanitare făcute de directorul adjunct al Direcției de Patrimoniu, Elena Popescu.