Azilul ilegal de la Țicleni, deținut de o infirmieră de la spitalul în Târgu Jiu

O angajată de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu deține centrul de bătrâni din Țicleni,  închis în urma controalelor demarate în căminele sociale din tot județul.


Potrivit unor surse neoficiale, aceasta lucrează la spital pe un post de infirmieră.

Cazul de la Țicleni a devenit național mai ales după modul în care oamenii au fost relocați. Cine ar fi trebuit să urmărească relocarea bătrânilor de la centrul din Țicleni? Conform legii, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Gorj. Aceasta este instituția care ar fi trebuit să gestioneze procesul de relocare a celor șapte bătrâni, împreună cu serviciul de asistență socială de la Primăria orașului Țicleni.


Centrul a mai fost verificat și de alte instituții, care au dispus amendarea și inclusiv suspendarea activității. Cum a funcționat în continuare?


Natalia Moreanu, șefa AJPIS Gorj, este cea care i-a spus prefectului de Gorj, Iulian Popescu, despre existența acestui centru, pe care l-a descoperit după o reclamă pe Facebook, fix în dimineața începerii controalelor. 


Aceasta a furnizat Prefecturii o listă de centre de stat și private, dar căminul din Țicleni nu era pe listă, fiind neautorizat. Ulterior, a revenit cu numele acestui centru, descoperit, culmea, în online. 

Contactată de presă, Moreau a refuzat să facă declarații publice și a furnizat informații contradictorii.

Cei șapte bătrâni de la Țicleni erau bine îngrijiți, dar spațiul nu era autorizat pentru acest tip de serviciu.

Vizualizări: 3,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: