Atentat terorist la Ankara

Un atac terorist a zguduit miercuri capitala Turciei, Ankara, când explozii și focuri de armă au fost auzite la fabrica de avioane și drone din oraș.

O explozie urmată de focuri de armă a fost auzită miercuri la sediul companiei aerospaţiale şi de apărare turceşti TUSAS, anunţă presa turcă, citată de AP.

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a confirmat că explozia auzită în faţa sediului a fost un atac terorist.

Guvernul turc a transmis că în urma atentantului patru oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 14 sunt răniţi.

„Un atac terorist a fost comis împotriva TUSAŞ din Kahramankazan, Ankara. Din păcate, avem martiri şi persoane rănite”, a declarat ministrul de interne Ali Yerlikaya pe social media X, notează Reuters.

Conform NEXTA, trei bărbaţi înarmaţi au încercat să pătrundă în clădirea corporaţiei aerospaţiale turce TUSAŞ din Ankara, după care a avut loc un conflict armat.

Compania TUSAS dezvoltă şi produce sisteme aerospaţiale, între care avioane de luptă şi drone.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a afirmat că Alianţa Nord-Atlantică se află alături de Turcia, una dintre ţările sale membre, după atacul de miercuri soldat cu patru morţi şi care a vizat sediul companiei TUSAS de lângă Ankara.

"Tocmai am vorbit cu (preşedintele turc) Erdogan despre atacul terorist de la Ankara. Mesajul meu a fost clar: NATO stă alături de Turcia", a scris oficialul olandez pe contul său de X.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a transmis miercuri condoleanţe omologului său turc Recep Tayyip Erdogan după atacul sângeros comis în apropiere de Ankara.

"Condamnăm orice astfel de act, oricare ar fi motivaţiile sale", a spus Putin în prezenţa liderul turc, în marja summitului BRICS.

Conform unui canal privat de televiziune, focuri de armă au continuat să se audă după o explozie produsă în jurul orei locale 16:00 (13:00 GMT) şi au încetat în jurul orei 17:30 (14:30 GMT), la sediul companiei aflate la circa 40 de km de Ankara.

Un alt canal de televiziune, Habertürk, a informat că au fost luaţi "ostatici", fără a oferi alte detalii.

Ministerul turc al Justiţiei a anunţat deschiderea unei anchete.

Atacul nu a fost încă revendicat.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: