Anunț pentru călători. Trenurile vor întârzia în perioada caniculei

În contextul fenomenelor meteo extreme, valuri de căldură și disconfort termic ridicat, CFR Călători informează că trenurile vor circula cu restricții de viteză impuse de administratorul infrastructurii feroviare, CFR SA. Aceste măsuri vor duce la întârzieri în traficul feroviar.

Căldura intensă, instabilitatea atmosferică, incendiile de vegetație și furtunile afectează semnificativ transportul feroviar. Schimbările climatice au dus la temperaturi mai mari decât cele pentru care au fost proiectate trenurile din România.


Prioritatea CFR Călători este siguranța călătorilor. Compania face eforturi pentru a menține în funcțiune toate trenurile echipate cu instalații de climatizare. Cu toate acestea, în zilele de caniculă, când temperaturile la nivelul șinelor și al trenurilor pot depăși 50-80 de grade Celsius, sistemele de climatizare pot funcționa sub parametrii optimi și să treacă pe regim de ventilație.


Pentru a asigura o călătorie sigură și confortabilă în condiții de caniculă, CFR Călători recomandă pasagerilor să se hidrateze constant și să aibă la ei cel puțin o sticlă cu apă. De asemenea, este important să își ia medicamentele necesare pentru orice afecțiuni și să informeze personalul de tren în cazul în care se simt rău în timpul călătoriei.

Vizualizări: 384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: