Antrenorul pandurilor, supărat pe Felipe Acosta

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu nu a primit bine vestea plecării columbianului Felipe Acosta la ACS Viitorul Târgu Jiu, pentru a juca în Liga 2. Tehnicianul pandurilor crede că Acosta făcea un pas înainte dacă mergea la o echipă de prima ligă.

Indignat de transferul columbianul Felipe Bayer Acosta la rivala din oraş ACS Viitorul Târgu Jiu, antrenorul echipei Pandurii, Călin Cojocaru, consideră că mijlocaşul de 26 ani a făcut un pas înapoi în carieră, chiar dacă va evolua tot în Liga 2 în noul sezon.

Acosta a venit vara trecută la Pandurii, de la FC Lorca (din Liga 3 Spania) și avusese evoluții constante în cele 21 de partide jucate în liga secundă din România, interval în care a marcat de 5 ori.

În vară s-a vorbit despre oferte din Liga 1 pe adresa mijlocaşului dar acestea nu s-au concretizat şi jucătorul promisese că va juca la Pandurii în continuare. ”Am avut o discuţie cu Acosta şi am crezut că se va ţine de cuvânt. Am crezut că vrea să meargă în sus, să evolueze în carieră, nu să meargă în jos. Am crezut că vrea să meargă la un club adevărat. Din păcate, este alegerea lui. Nu plângem după nimeni. Nu e nici primul, nici ultimul jucător care pleacă de la Pandurii”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru.

Pandurii a renunțat la columbian pe motiv că trebuia să îi plătească un salariu mare pentru nivelul Ligii 3. Felipe Acosta avea în contract o clauză de reziliere un milion de euro, iar oficialii de la Pandurii susțineau, luna trecută, că s-ar mulțumi și cu 400.000 de euro dintr-un eventual transfer, mai ales că de serviciile sud-americanului s-ar fi interesat și unele echipe de Liga 1. În cele din urmă însă mijlocașul columbian a fost lăsat, surprinzător, să plece gratis la ACS Viitorul Târgu Jiu.

Paradoxal este faptul că de la Pandurii au plecat la echipe de prima ligă, doar în acest an, cinci jucători care au avut evoluţii mai slabe decât Acosta: Marin Remacle, Steven Goma, Claudiu Moisie, Ludovic Erhard şi Keinus Bunga.

Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: