Castraveţi muraţi cu morcov la borcan
Cea mai simplă reţetă de castraveţi muraţi, dar şi cea mai gustoasă, este cea cu morcovi. Castraveții sunt murați în oțet şi au un gust foarte bun putând fi păsatraţi până la un an.
Reţeta de castraveţi muraţi cu morcovi în oţet este una foarte simplă şi rapid de preparat.
Ingrediente pentru un borcan de 1 litru:
700-800 grame castraveţi
100-150 grame morcovi,
2 crenguţe de mărar
2 caţei de usturoi,
2 linguriţe de zahăr
1 lingură de sare,
50 ml oţet 9%
500 ml apă
Mod de preparare:
Se sterilizează borcanul în care vom pune catraveţii la murat. Îl putem steriliza chiar şi în cuptor. Capacul însa va trebui sa-l sterilizăm într-o oală cu apă. Curăţăm morcovii şi îi tăiem rondele. Spălăm castraveţii în apă rece şi punem crenguţele de mărar în borcan, apoi adaugăm castraveţii, morcovii şi usturoiul decojit.
Pregătim o marinadă obişnuită punând apă la fiert într-o oală şi adăugăm sarea şi zahărul şi le lăsăm să se dizolve iar la final adăugăm oţetul. Turnăm marinada fierbinte în borcanul cu castraveţi şi apoi sterilizăm borcanul. Întoarcem borcanul cu capul în jos, îl acoperim cu un prosop sau o pătură groasă şi îl lăsăm să se răcească lent.