Cât va costa gazonul de pe „Ion Oblemenco“

Actualul gazon mixt de la Craiova a fost schimbat în octombrie 2019 şi a costat 297.500 de euro, bani suportaţi din bugetul local.  În opinia edilului Craiovei, gazonul va fi schimbat pentru că acum joacă două echipe și pauza de la un meci la altul nu mai este de două săptămâni așa cum era prevăzut în manualul tehnic.

Gazonul de pe „Oblemenco“ ar putea fi schimbat tot în luna octombrie, la fel ca în 2019, în pauza competiţională. Potrivit edilului Lia Olguţa Vasilescu, dacă nu se va reuşi acest lucru, primăria va notifica echipele Universitatea Craiova şi FCU Craiova să găsească o altă arenă unde să dispute meciurile de acasă.

În privinţa noului gazon, primarul Craiovei a precizat că nu va exista garanţie pentru acesta, el fiind „un bun consumabil, care va trebui schimbat ori de câte ori este nevoie“. „Nu ştim cât va costa noul gazon, data trecută a fost vorba de vreo 600.000 de euro (n,red. achiziţie şi montare), dar este o procedură de achiziţie şi e posibil ca acest cost să fie mai mic. Oricum, ne gândim să facem o procedură mai îndelungată, de acord-cadru, pentru ca gazonul să fie schimbat ori de câte ori este nevoie. Va fi un gazon hibrid, iar în zona periferică a gazonului va fi doar sintetic. Asta au solicitat inclusiv echipele de fotbal. Achiziţia gazonului şi toată procedura de întreţinere a lui vor fi suportate din bugetul local“, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu care s-a referit la achiziţia gazonului dar şi montarea acestuia.

Vizualizări: 447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: