Angajații Teatrului ”Elvira Godeanu” au făcut petiție la Prefectură. Ce acuzații aduc managerului!

Mai mulți angajați ai Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” au trimis o petiție la Prefectura Gorj, a declarat prefectul Iulian Popescu, în care aceștia acuză managementul instituției de crearea unei stări de presiune, discriminare și intimidare.


Petiția a fost redirecționată către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Angajații au făcut și declarații publice legate de atmosfera din teatru, managementul cultivând o stare de neîncredere și teamă de a vorbi despre derapajele Marianei Ghițulescu, deoarece și-ar putea pierde locul de muncă. De la numirea acesteia în funcție, au părăsit instituția circa 20 de persoane.

„În tot ceea ce înseamnă politica de personal pe care managementul actual al teatrului o are prin hărţuirea continuă, prin discriminare, prin intimidarea personalului angajat din cadrul instituţiei, a făcut obiectul unei petiţii, semnată de zeci de angajaţi sau foşti angajaţi ai acestei instituţii de cultură, această petiţie a venit către Instituţia Prefectului judeţului Gorj în timpul controlului. Aceasta nefiind în cadrul obiectului de control şi neavând pârghii în acest sens, petiţia a fost trimisă către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, forul prevăzut de legislaţia românească care se poate ocupa de aceste abuzuri care se întâmplă în diverse instituţii sau organizaţii în care managementul face presiuni şi induce o stare de hărţuire la adresa angajaţilor. Aşteptăm o soluţionare în acest sens”, a declarat prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

Managerul este acuzat că jignește constant personalul și pune la îndoială talentul colectivului artistic deja existent în teatru, motiv pentru care a angajat persoane din afară. În plus, acuză aceștia, persoanele nou angajate de către Mariana Ghițulescu au tratament preferențial: au voie să lipsească de la repetiții, pot lipsi de la teatru, să nu aibă domiciliul stabil și să deruleze activități în alte orașe ale țării.

Vizualizări: 1,987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: