Continuă „războiul” cu neregulile din mai multe instituții din Gorj: Sunt suspiciuni grave de infracțiuni

În noul an, prefectul județului Gorj și-a propus să facă lumină în mai multe instituții din Gorj. Primăria Târgu Jiu, unde, în special pe linia de urbanism, sunt „suspiciuni grave de infracțiuni”, este cap de afiș. Urmează Teatrul și Inspectoratul Școlar, unde prefectul vorbește de o „atitudine obraznică”.

Cât privește situația de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, prefectul Iulian Popescu spune că așteaptă raportul celor care au făcut controale în această instituție, la finalul anului: „Aștept raportul Corpului de Control al Ministrului Educației. Până nu avem lucrurile pe hârtie, nu discut. Demiteri abuzive, comportament abuziv, transferuri nelegale de profesori. Am încercat un dialog, dar a fost un comportament obraznic din partea Inspectoratului Școlar: Găsiți pe site! Și nu am găsit nimic pe site. O atitudine obraznică la adresa instituției, nu la adresa mea. Și de aceea am sesizat Corpul de Control”.

Dar nu este singura instituție unde prefectul vrea să facă ordine.

“Foarte multe s-au obișnuit într-o stare de confort, că lucrurile merg și-așa. Trebuie să aibă oameni peste tot, să se angajeze, să le fie ușor, iar cetățeanul să fie un lucru secundar. Nu, domnilor! Cetățeanul e motivul existenței acestor instituții și trebuie să se raporteze la binele cetățeanului, nu la confortul lor. Trebuie să închidem discuțiile cu Inspectoratul Școlar, Teatru, Primăria Târgu Jiu – în zona de Urbanism, unde am solicitat sprijinul ISC, sunt acte făcute la mișto, sunt suspiciuni grave de infracțiuni”, a mai declarat prefectul într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: