Sesizează Ministerul Sănătății și cere demisia lui Vienescu

Date tot mai grave ies la iveală în contextul lipsei medicilor cardiologi de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Din cei trei medici pe care îi mai are angajați spitalul, doar unul mai face gărzi. E vorba de șefa Secției. În rest, sunt aduși medici rezidenți sau chiar de la spitale din afara județului să se mai acopere din liniile de gardă. Chiar și-așa, cinci zile din ianuarie au rămas descoperite. O confirmă și spitalul după ce a publicat graficul de gărzi pentru luna ianuarie.

Prefectul județului Gorj a anunțat că va sesiza situația extrem de delicată și Ministerului Sănătății pentru că nu e deloc normal ca un spital județean să nu aibă un cardiolog tot timpul în unitatea medicală mai ales dacă ținem cont de faptul că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din țara noastră.

„Lucrul acesta e vârful unui iceberg. E ceva ce s-a cangrenat de foarte mult timp. E management defectuos, sunt decizii luate greșit, interese personale și de grup numai de a avea grijă de sănătatea cetățenilor nu se ocupă nimeni. Au plecat și chiar a fost un protest. Au avut niște solicitări. Nu au fost luate în considerare aceste petiții și am ajuns aici”, a declarat Iulian Popescu, prefectul județului Gorj. 

Prefectul spune că în locul managerului și-ar fi dat demisia. 

„Am pornit pe această cale, am semnalat niște lucruri foarte grave. Cardiologia e secția cea mai importantă când discuți despre spitale de urgență. Nicio intervenție chirurgicală sau alte intervenții în regim de urgență nu se pot face fără o consultare de specialitate, de cardiologie. În perioada sărbătorilor, numărul incidentelor e mult mai mare. 60% din rata deceselor în România e dată de afecțiuni cardiovasculare. Cifrele vorbesc de la sine și ne spun cât de grav e să nu ai medici cardiologi în tot județul, cum a fost de sărbători. E o văicăreala, o dovadă cladă de neputință. Dacă aș fi în locul domnului Vienescu, mi-aș fi dat și demisia lângă. Nu poți ține în frâu această unitate medicală. Nu vreau să politizăm această temă pentru că este foarte gravă”, a mai spus prefectul într-o emisiune la Radio Infinit.

Spitalul confirmă. Cinci zile din ianuarie nu există cardiologi de gardă.

Vizualizări: 1,732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: