Anchetă pe două fronturi în cazul lui Benoni Bejinaru
DIICOT continuă ancheta în cazul angajatului de la Roşiuţa, implicat în activităţi de proxenetism în timpul în care era pontat ca lăcătuş mecanic la CE Oltenia. În acelaşi timp, complexul face propria investigaţie. Potrivit unor surse, astăzi sunt aşteptaţi la Târgu Jiu, la „audieri“ la complex mai mulţi angajaţi care l-au pontat pe Aristică Benoni Bejinaru la muncă. Între timp, jurnaliştii au stat de vorbă şi cu fratele proxenetului, care spune că nu ştia de afacerile cu minore ale acestuia.
Fratele lui Aristică Benoni Bejinaru a acordat un interviu unui post local de televiziune, acesta declarând că nu ştia de activităţile angajatului de la Cariera Roşiuţa. El a vărsat câteva lacrimi pentru fratele său spunând că Bejinaru nu avea bani, ba chiar s-a împrumutat la el de câteva ori. Nu a explicat însă ce făcea acesta în timpul în care lipsea de la serviciu. Adică în ultimi cinci ani. „Nu ştiam nimic. Eu personal nu-l cred în stare. Dar despre ce a făcut nu ştiu. (...) Nu avea. Era dator. Îmi mai cerea şi mie bani în împrumut“, a explicat acesta.
Alte surse din companie spun că nici fratele acestuia nu venea în fiecare zi la serviciu, el lucrând tot la CE Oltenia. Procurorul Vasile Popescu a declarat că în această perioadă sunt verificate persoanele care au beneficiat de serviciile fetelor plasate de Bejinaru. „Cauza este în lucru, se fac verificări, au fost şi minore care au prestat servicii de natură sexuală. Potrivit Codului Penal, raportul sexual cu o minoră este pedepsit de lege. Sunt verificate persoanele care au beneficiat de serviciile fetelor care au fost aduse de către inculpatul respectiv, adică ce implicaţii a avut activitatea infracţională la nivelul unităţii”, a declarat Vasile Popescu, procurorul şef DIICOT Gorj, la TV Sud.
În acelaşi timp, compania continuă ancheta internă. Corpul de Control a identificat 12 persoane, pentru şase dintre acestea fiind propusă concedierea. Astăzi, spun surse, ar fi chemaţi să dea note explicative cei care l-au pontat pe Bejinaru de-a lungul anilor, conducătorii formaţii de lucru Cojocaru, Raicu, Haiducescu, Enescu, Târlea, Ardeiu, dar şi alte persoane.
NEGARE
Printre aceştia era vehiculat şi numele inginerului Claudiu Popescu. Contactat de Pandurul, acesta a declarat că nu a fost sancţionat alături de alţi colegi. „Nu am nicio legătură. Eu nu am mai avut activitate în această perioadă. Este simplu de verificat. Eu nu sunt acuzat de nimic. Numele meu a apărut dintr-o greşeală. Cărţile de pontaj, toate cărţile de pontaj sunt încheiate de Răzvan Ardeiu“, a declarat acesta.
Directorul general al CE Oltenia a declarat presei că va face o adresă de e-mail special pentru angajaţii care vor să-şi toarne şefii. Ei sunt invitaţi să scrie pe acea adresă tot ce se întâmplă în subunităţile CE Oltenia, dar mai ales să descrie situaţii în care au fost luaţi de la serviciu şi duşi să muncească la casele şefilor.