Proxenetul de la CE Oltenia, pontat în ziua arestării. 12 şefi sancţionaţi!

„Numai proxenetism nu avusesem până acum“, declară directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Corpul de Control al companiei a identificat 12 persoane care l-au pontat sau ştiau de faptul că Benoni Bejinaru era trecut prezent fără să vină la serviciu, el fiind ocupat cu proxenetismul. Echipa de control a propus, în cazul a şase dintre aceste persoane, desfacerea contractelor de muncă, iar pentru ceilalţi şase reducerea salariilor timp trei luni. Printre cei sancţionaţi este şi directorul Carierei Roşiuţa, Ion Ghiga. Ancheta a arătat că şi în ziua arestării proxenetul era trecut prezent la serviciu. CE Oltenia vrea să recupereze banii pe care Benoni Bejinaru i-a încasat de la Roşiuţa. 

Conducerea CE Oltenia a finalizat ancheta în cazul angajatului Benoni Bejinaru, care în ultimii ani apare că a fost prezent la serviciu, chiar dacă nu a călcat în cariera Roşiuţa. În Comisia de Disciplină vor fi analizate cazurile a 12 angajaţi, conducători formaţie de lucru, ingineri şefi şi chiar directorul unităţii Ion Ghiga. Directorul general Laurenţiu Ciurel a declarat că este nevoie de luni de zile pentru a spăla imaginea firmei, după ce activităţile de proxenetism ale motreanului au fost lipite de CE Oltenia. „Numai proxenetism nu avusesem până acum. Sigur că nu ne trebuia. Sigur că nu ne trebuia, mai ales că facem eforturi mari de tot şi costisitoare pentru a avea o imagine de seriozitate, de soliditate. Piaţa reacţionează extraordinar de repede şi să ştiţi că toate aceste abordări ale presei se văd imediat în tratamentul pe care ni-l aplică sau relaţiile pe care le avem cu partenerii. Ne afectează foarte tare. Ne trebuie luni de eforturi pentru ca să ştergem imaginea lăsată de un astfel de nenorocit“, a declarat Ciurel.

Medinţu: Sunt trei tipuri de vinovăţii

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a confirmat că şase angajaţi riscă desfacerea contractelor de muncă şi încă şase, printre care şi directorul Ion Ghiga, diminuarea salariilor pentru trei luni. Echipa de control a vorbit cu şefi şi salariaţi de la Roşiuţa, concluzia fiind că cel puţin 12 ştiau de activitatea lui Bejinaru şi îl acopereau. În plus, CE Oltenia vrea să recupereze de la cei care l-au pontat banii pe care acesta i-a încasat ca primă de vacanţă, circa 8.000 de lei. „S-au stabilit trei tipuri de vinovăţie în această acţiune în care e implicat salariatul Bejinaru. În primul rând e vorba de acele persoane care l-au prins în pontaj şi i-au confirmat prezenţa la lucru, fără ca acesta să fie prezent în unitate, pentru care s-au propus măsurile care ar putea fi luate şi ar putea să fie o sancţiune disciplinară până la desfacerea contractului de muncă. Vorbim de şase persoane. În al doilea rând sunt persoanele care sunt pasibile de sancţiuni disciplinare cu diminuarea salariului de la 1 la 3 luni. Tot şase persoane. Şi a treia măsură care este propusă: recuperarea sumelor plătite de complex în mod necuvenit acestui tip, prima de vacanţă pentru că atâta timp cât nu ai fost perioade de luni în unitate, nu ai cum să iei prime de vacanţă. 7800 de lei de la persoanele implicate în proces“, a declarat directorul Medinţu.

Pontat de două ori. Şi la Roşiuţa, şi la Poliţie!

Incredibil este faptul că s-a constatat că şi în ziua arestării Benoni Bejinaru era pontat prezent la Roşiuţa. Ba mai mult, fratele lui a adus o cerere de concediu pe care şeful carierei a aprobat-o. „În ziua arestării el figura pontat. Figura pontat chiar şi după ce fusese arestat. El era arestat şi, pe data de 1 august, din analiza făcută de Corpul de control, figura prezent şi abia mai târziu cei de acolo au încercat să şteargă urmele acestei prezenţe şi să apară cu litera N. S-a încercat în faza a doua să se justifice cu o cerere de concediu de odihnă începând cu data de 1 august. Pe care nu avea cum să o aducă pentru că el era deja la poliţie. S-a spus că cererea a fost adusă de fratele lui. Acest concediu de odihnă a fost aprobat de directorul de unitate, dar fără respectarea procedurală a întregilor paşi pe care trebuie să-i parcurgă o cerere de concediu până la aprobare“, a explicat Medinţu.

VĂTAFI

Directorul general Laurenţiu Ciurel spune că are declaraţii, dar nu şi dovezi, că este o practică în companie ca unii angajaţi să fie pontaţi la lucru, dar ei să muncească în gospodăriile şefilor: „Este încetăţenit acest lucru în zona minieră. Acest gen de vătafi, directorii, inginerii şefi sau liderii de sindicat care au practica unor mulţi ani de a-şi lua pentru lucrările de acasă salariaţi de la serviciu. Unii care prăşesc, alţii care culeg via, alţii care ridică case, alţii care pun gresie şi faianţă“.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: