Alertă pe telefon: Aer nesănătos în Târgu Jiu!

Târgujienii sunt tot mai îngrijorați de calitatea aerului pe care îl respiră. De câteva zile bune, pe ecranele telefoanelor mobile este afișat un mesaj care i-a pus, pe oameni, pe gânduri. Mesajul are legătură cu aerul din oraș care ar fi „nesănătos”.

Mesajul a fost afișat atât în miezul zilei, cât și noaptea, iar asta îi îngrijorează pe târgujieni, mai ales că nu găsesc nicio explicație pentru situația în care se află. 

„Am văzut acest mesaj și, recunosc, în prima zi l-am ignorat, apoi am văzut că se repetă. Am întrebat și colegii, la serviciu, l-au primit și ei. Din păcate nu știm care ar fi cauzele și sperăm să nu ne afecteze sănătatea, mai ales că acum, toamna, sunt vulnerabili la tot felul de afecțiuni”, a declarat o târgujiancă.

Pe de altă parte, specialiștii susțin că o calitate scăzută a aerului poate provoca un mare disconfort. Aerul poluat poate conține particule fine (PM2.5 și PM10), oxizi de azot, ozon și alte substanțe care afectează sistemul respirator și circulator. Expunerea la astfel de poluanți poate provoca: dureri în gât sau amețeli. 

Poluanții din aer, în special ozonul și particulele fine, pot irita mucoasele căilor respiratorii, ducând la dureri sau usturimi în gât. De asemenea, inhalarea unor substanțe toxice poate afecta oxigenarea sângelui sau poate provoca iritații ale sistemului nervos, ducând la amețeli sau oboseală.

Pentru a scăpa de aceste simptome se recomandă petrecerea unei perioade cât mai îndelungate, în interiorul casei și hidratarea corespunzătoare a organismului. 

Vizualizări: 1,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: