Marele premiu la concursul de gătit din Polovragi: un job!

Inițiativă inedită la concursul gastronomic organizat, duminică, în comuna Polovragi! Marele premiu oferit câștigătorilor: un job. Juriul format din administratori de pensiuni din județul Gorj a oferit posibilitatea tinerilor pasionați de bucătărie să se angajeze în domeniu. 

Au fost zece comune din Gorj și Vâlcea care au participat la concursul de gătit Gustă Oltenia autentică. Pasionații de bucătărie s-au întrecut în preparate tradiționale. Din ceaune nu au lipsit sarmalele, varza, fasolea, tocanul sau mămăliguța.  „Noi suntem din Scoarța. Am venit cu fasole cu ciolan, care merge foarte bine cu ceapă roșie sau murături”, a spus una dintre participante. „Am adus un tocan de vânat. Secretul e să-l pui la baiț și apoi să-l lași la ceaun, la foc domol”, cel puțin trei ore, a spus un gorjean din Crasna. „Suntem din Runcu. Am adus un desert care îmi amintește de bunici: dovleac cu lapte și vanilie. A fost foarte apreciat de cei care l-au gustat”, a spus un alt participant.

Pe lângă diplome, participanții care au impresionat juriul vor avea parte de un premiu mai important. Se vor putea angaja, la vară, la pensiuni și restaurante din județul Gorj. „Propunerea mi s-a părut foarte ancorată în realitate. Administratorii pensiunilor care au făcut parte din juriu au fost foarte deschiși acestei propuneri și chiar vor să le ofere tinerilor pasionați de bucătărie șansa de a se angaja la vară la pensiune ori la restaurant. Iată că pe lângă faptul că nu se pierd rețelele tradiționale românești, tinerii sunt motivați cu astfel de premii. Nu e puțin lucru să ai un loc de muncă asigurat dacă vrei să lucrezi în domeniu”, a spus primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Din juriu, au făcut parte mai mulți administratori de pensiuni din Rânca, Turcinești, Baia de Fier, Polovragi și Vaideeni. Concursul a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Tradiții și Folclor care a adus în Polovragi și meșteri care realizează cobze și care au încântat spectatorii cu muzica lor specială.

Galerie foto




Vizualizări: 599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: