Supărați că sunt alegeri pe 1 decembrie

Guvernul a stabilit ca alegerile parlamentare să se desfășoare chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională. Cum nu se poate mai rău, consideră primarii gorjeni. Edilii cred că alegerile vor umbri semnificația acestei zile, dar și că alegătorii vor fi mobilizați foarte greu să meargă la urne.

Ziua Națională a României nu va mai fi marcată așa cum trebuie anul aceasta și asta din cauză că primarii vor fi prinși în febra alegerilor parlamentare.

"Ziua de 1 Decembrie va fi clar umbrită de alegeri. Nu vor avea primarii timp de festivități sau de fasole cu ciolan pentru că sunt implicați în alegeri. Trebuie să se ocupe de buna desfășurare a acestora și, cel mai probabil, majoritatea se vor rezuma la o depunere de coroane", a declarat primarul din comuna Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Edilul din comuna Bengești-Ciocadia susține că nu se putea stabili o dată mai nepotrivită ca Ziua Națională pentru alegeri.

"Clar nu trebuiau puse alegerile pe 1 Decembrie. Oamenii se duc la o fasole cu ciolan, la un purcel la rotisor, petrec de ziua națională, nu stau ei să se ducă să pună ștampila. Politicieni fără minte ăia care au stabilit această dată când tot românul petrecere cu familia, cu prietenii, chefuiesc, numai la alegerile nu le stă gândul. Noi ne facem treaba, dar va fi foarte greu să-i mobilizăm. Mulți pleacă pe la munte sau prin alte zone, numai de alegeri nu au ei treabă".

Și la Motru se va marca discret Ziua de 1 Decembrie. "O să avem o festivitate de depunere de coroane și, așa cum spune legislația, nu o să promovăm niciun candidat. Nu trebuie amestecate lucrurile. E timp și pentru alegeri și pentru petrecere. Nu știm încă dacă o să avem fasolea cu ciolan sau ceva de genul că ne lovim de ordonanța austerității", a spus primarul din Municipiul Motru, Cosmin Morega.

Ziua națională a României a fost între 1861-1866 ziua de 24 Ianuarie, între 1869-1947 ziua de 10 Mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 August. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată drept zi națională și sărbătoare publică în România.

Vizualizări: 1,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: