Sat invadat de buburuze. Localnicii le adună cu fărașul!

Oamenii dintr-o comună din Bacău sunt terorizați de buburuze. Mii de insecte le-au invadat casele, iar lupta dusă cu acești musafiri nepoftiți pare fără sfârșit.

"Intră prin căile de aerisire, peste tot, sub uşi. Lasă acel miros, că ele emană împotriva dăunătorilor şi împotriva celor care le atacă un lichid gălbui care are un miros specific", a povestit un localnic.

Coșmarul a început la mijlocul lunii octombrie, când insectele au poposit cu miile pe pereții expuşi la soare. Apoi au intrat în case.

"Aşa este zilnic, de 2 săptămâni continuu. Peste tot, nici nu poţi suporta. Nu se poate suporta mirosul lor şi invazia lor", a spus un alt sătean.

An de an, scenariul se repetă și localnicii spun că au epuizat toate armele. Fac față situației cu mătura și aspiratorul.

Marian Gheonoiu, localnic: ”Nu se poate vieţui că e un miros acru, e un miros nenorocit. Trebuie aerisit, trebuie curăţate câte 2-3 făraşe, o jumătate de găleată de buburuze. Le eliminăm zilnic".

Oamenii au cerut și ajutorul autorităților, dar până acum nu a fost găsită o soluție. De fiecare dată spun că scapă de musafirii nepoftiți după aproximativ două săptămâni.

După cum povestesc localnicii, scenariul se repetă de 14 ani încoace.

Vizualizări: 1,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: